Dark Mode Light Mode

Στάσεις εργασίας στη ΔΕΥΑΚ ως συμπαράταση

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚαβάλας τόσο στη διάρκεια της περασμένης Παρασκευής, όσο και το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης. Μέσω αποφάσεως που έλαβε η ομοσπονδία των ΔΕΥΑ, αποφασίστηκε η στήριξη των εργαζομένων στους κατά τόπους ΟΤΑ της χώρας. Την Παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί κατάληψη ενώ για το διήμερο ίσχυσαν στάσεις εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Την Τετάρτη δικάζονται οι δημοτικοί υπάλληλοι που είχαν αντιδράσει εντόνως κατά την επίσκεψη του κ. Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα. Μια αντιπροσωπεία και των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚαβάλας θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμπαρασταθεί στην εκδίκαση των υπαλλήλων.

Ερωτώμενος ο πρόεδρος των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚαβάλας Κώστας Χανδρουλίδης, διευκρίνισε ότι βάσει της διατύπωσης του μέτρου περί διαθεσιμότητας και απολύσεων, δεν εξαιρείται ο κλάδος των συναδέλφων του. Ωστόσο, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του μέτρου, αυτές δεν αφορούν στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης της χώρας.

Αυτό φυσικά δεν αποτελεί εξασφάλιση για το μέλλον, αφού δεν αποκλείεται σε ενδεχόμενο νέο μέτρο να συμπεριληφθεί και ο συγκεκριμένος κλάδος. Ακόμη κι αν αναγκαστούν να αποχωρήσουν οι 6.000 εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει δημοσιονομικό όφελος της τη χώρα, διότι οι αποδοχές τους δεν προέρχονται από τα κρατικά ταμεία αλλά από τις τσέπες των δημοτών, υπογράμμισε ο Κώστας Χανδρουλίδης.

 

=

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Δε θα πληρωθούν τροφεία για την περίοδο των καταλήψεων

Επόμενο άρθρο

Μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών στη ΒΦΛ