Dark Mode Light Mode

Στάση αναμονής από τους υπαλλήλους της ΠΕ Καβάλας

Δύο περίπου ώρες διήρκεσε χθες το πρωί στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Αποφάσισαν μετά από πολύ συζήτηση κι έντονο προβληματισμό να διακόψουν προσωρινά ίσως σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, να συμμετάσχουν αύριο στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εξουσιοδοτήθηκε να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα και να δράσει άμεσα όταν τα δεδομένα σήμερα διαφοροποιηθούν.

Στην περίπτωση δηλαδή που υπογραφούν από τους περιφερειάρχες οι διαπιστωτικές πράξεις ή στην περίπτωση που το υπουργείο προχωρήσει σε διαθεσιμότητες υπαλλήλων.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης πολλοί περιφερειακοί υπάλληλοι είπαν ότι ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα το υπουργείο είναι απαράδεκτος. Θύμισαν ότι υπάρχουν πολλές κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες που κανονικά θα έπρεπε να καλυφθούν κι όχι να γίνουν περισσότερες.

Τέθηκε το θέμα της συνεργασίας του συλλόγου με το σύλλογο εργαζομένων στην αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση.

«Όλοι κινδυνεύουμε» είπε χαρακτηριστικά υπάλληλος, ενώ δεν έλειψαν και οι απόψεις σύμφωνα με τις οποίες αν αποφασισθεί κατάληψη θα πρέπει να είναι κατάληψη όλου του κτιρίου, καλά οργανωμένη.

Μετά από ψηφοφορία υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των μελών του συλλόγου να ακολουθηθεί η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου. Εξουσιοδοτήθηκε αυτό να αντιδράσει αμέσως εάν αλλάξουν τα δεδομένα, επί του παρόντος όμως τηρείται στάση αναμονής.

Τη συνέλευση παρακολούθησε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Τάσος Ιωαννίδης, που είπε στους δημοσιογράφους τα εξής:

 

«Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους της περιφερειακής ενότητας. Πήραν κάποιες αποφάσεις. Είναι δεκτές βέβαια. Εμείς θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις όλους τους εργαζόμενους και στην περιφερειακή ενότητα αλλά και στους ΟΤΑ, οι οποίοι βρίσκονται υπό κατάληψη. Ήδη η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για την Πέμπτη, πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11.00 και μετά».

ΕΡ: Θα γίνει και συγκέντρωση την Τετάρτη;

ΑΠ: «Αυτό θα το αποφασίσουμε σήμερα (χθες), όταν θα συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Λογικά θα γίνει συγκέντρωση, μετά πορεία και θα συμπαρασταθούμε σε όλους τους εργαζόμενους εδώ και στην περιφερειακή ενότητα».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

50 κτηνοτρόφοι στην πλατεία

Επόμενο άρθρο

Πετυχημένη στάση εργασίας στον Δήμο Καβάλας