Dark Mode Light Mode

Στήριξη του φαρμακείου ζητούν από την Πολιτεία οι φαρμακοποιοί

Φαρμακοποιοί από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη (συμπεριλαμβανομένου και του Ν. Σερρών) παρακολούθησαν χθες στη Μ. Λέσχη επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε ο τοπικός σύλλογος, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Θέμα της ημερίδας και τα νέα αντικείμενα που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν οι φαρμακοποιοί, κατόπιν σχετικής κυβερνητικής απόφασης. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς μίλησε στους συναδέλφους του (όπως και στους δημοσιογράφους) για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις φαρμάκων και τα νέα προγράμματα πρόληψης που θα γίνουν μέσω των φαρμακείων. Ζήτησε τη στήριξη και τη συνδρομή του κράτους αφού όπως τόνισε «… το φαρμακείο αλλάζει, όντας τραυματισμένο οικονομικά από τα μνημόνια».

Χαρακτήρισε τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Καβάλας ως άριστα οργανωμένο και σημείωσε:

«Το ελληνικό φαρμακείο ανακάμπτει αλλά είναι απαραίτητη η συμβολή της Πολιτείας». Για τις ελλείψεις φαρμάκων θύμισε τις συχνές διαμαρτυρίες του κλάδου αλλά υποστήριξε: «Θα ζούμε με αυτές συνεχώς».

Ζήτησε ευρωπαϊκή παρέμβαση στο θέμα, μια ιδέα και πρωτοβουλία που όπως υποστήριξε ανέλαβε πρόσφατα να φέρεις εις πέρας η Ελλάδα. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας Σίσυ Ρακιτζή είπε ότι είναι χαρούμενη που η ημερίδα έγινε στην Καβάλα.

Αποδείχθηκε, τόνισε, σωστή η απόφαση Κυριακές και αργίες να διημερεύουν στην πόλη δύο φαρμακεία. Θυμίζουμε ότι στο Ν. Καβάλας λειτουργούν 160 φαρμακεία, τα 65 εκ των οποίων στην πόλη.

Στην διημερίδα υπήρξε ομιλία με θέμα τη φαρμακευτική φροντίδα της παχυσαρκίας. Παρόντας ήταν επίσης ο Πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και Α’ αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Σεραφείμ Ζήκας. (Συνέντευξη της κ. Ρακιτζή για τα θέματα των φαρμακοποιών σε εσωτερική σελίδα).

Προηγούμενο άρθρο

Εξαπάτησε συμπολίτη επαγγελματία προσποιούμενος τον Δήμαρχο!

Επόμενο άρθρο

Αυτοκίνητα αντίκες και στην Καβάλα το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου