Dark Mode Light Mode

Στα χαρακώματα οι δυο πλευρές – Ερασιτέχνης ΑΟΚ: « Ανίκανη η διοίκηση της ΠΑΕ»

Ο Γιώργος Γραμμένος ήταν ο βασικός ομιλητής της  συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ. Πριν μέλη της διοίκησης παρουσίασαν τα έργα που γίνονται αυτό τον καιρό στο βοηθητικό πίσω από το κολυμβητήριο.

Πλέον είναι φανερό ότι οι σχέσεις του Ερασιτέχνη με την ΠΑΕ, δεν είναι καθόλου καλές.

Ο Ερασιτέχνης διαχώρισε τη θέση του σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα κάλεσε την ΠΑΕ να πάρει το 35% των μετοχών που κατέχει.

Αναλυτικά τι είπε ο Γιώργος Γραμμένος ως εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη: « Μετά από διοικητικό συμβούλιο χθες το βράδυ(προχθές) και κοινή απόφαση όλων των μελών, είμαστε εδώ για να πάρουμε επίσημα θέση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Καβάλας και έχει να κάνει σχέση με την ΠΑΕ.

Από πέρσι παρακολουθούμε μια φθίνουσα πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας. Παρακολουθούμε να παίζεται ένα παιχνίδι του παραλόγου. Παρακολουθούμε πρακτικές και τακτικές οι οποίες δεν ταιριάζουν με την ιστορία του ΑΟΚ. Γενικότερα βλέπουμε ένα ξεχαρβάλωμα αυτής της ιστορικής ομάδας. Με αποτέλεσμα να φθείρεται η ιστορία της αλλά και να διακυβεύεται το μέλλον της.

Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την ΠΑΕ. Δεν ξέρουμε το παραμικρό από τις προθέσεις των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή χειρίζονται τις τύχες της ομάδας.

Βλέπουμε μια διοίκηση ανίκανη να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αυτός ο σύλλογος. Παρακολουθούμε μια διοίκηση που εδώ και πολύ καιρό ειδικά μετά το Γενάρη του 2013, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του φίλαθλου κόσμου της Καβάλας. Παρακολουθούμε μια διοίκηση που είναι ανίκανη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

Βλέπουμε μια πορεία της ομάδας που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ολοι σας γνωρίζεται πολύ καλά ότι η περσινή περίοδος τελείωσε με τις χειρότερες προδιαγραφές.

Γνωρίζεται πολύ καλά τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί εις βάρος της ΠΑΕ. Η ΠΑΕ επίσης θα επιβαρυνθεί από τις προσφυγές που έχουν γίνει από ποδοσφαιριστές. Επίσης εκκρεμούν προσφυγές από παλιούς ποδοσφαιριστές που κάνουν καριέρα σε μεγάλες ομάδες.

Στοιχειωδώς η ΠΑΕ δε μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Εκτός από τα χρέη στους ποδοσφαιριστές, έχει αφήσει πολλά χρέη στην πόλη της Καβάλας, σε διάφορους ιδιώτες. Ο μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος προσπαθεί χωρίς το παραμικρό έξοδο να καλύψει τα δικά του μόνο ανοίγματα. Η ομάδα έχει αποδυναμωθεί αγωνιστικά. Βλέπουμε ότι ο βασικός κορμός των ποδοσφαιριστών που στηρίξανε πέρσι την ομάδα, έχει αποχωρήσει. Αυτή τη στιγμή ο κορμός της ομάδας αποτελείται από παιδιά της Κ20. Μια ομάδα Κ20 η οποία δε θα υπήρχε σήμερα αν ο ερασιτέχνης δεν έβαζε πλάτες να κατέβει στη Δ` Εθνική. Θυμάστε τι πόλεμο είχαμε δεχτεί. Εμείς μπορέσαμε αυτούς τους παίκτες να τους αναδείξουμε, τους κρατήσαμε εμείς. Όλα αυτά μας δημιουργούν ανησυχίες. Ολοι μας είμαστε ΑΟΚ και πονάμε. Βλέποντας όλα αυτά δηλώνουμε την αντίθεση μας σε όλα αυτά τα οποία γίνονται. Δηλώνουμε επίσημα σαν Ερασιτέχνης ΑΟΚ ότι δεν έχουμε καμία μα καμία συμμετοχή στα δρώμενα της ΠΑΕ. Η αλήθεια είναι ότι κρατήσαμε μια ομάδα στη Δ` Εθνική, φτιάξαμε ένα γήπεδο και παραδώσαμε μια ομάδα με το κλειδί στο χέρι στην ΠΑΕ.

Βάλαμε πλάτες για να αδειοδοτηθεί πέρσι η ομάδα. Δε θα υπήρχε ΠΑΕ, αν δεν ήταν ο ερασιτέχνης. Φτάσαμε στο σημείο φέτος να μην κατατεθεί φάκελος για την αδειοδότηση της ομάδας. Είναι ντροπή. Η ΠΑΕ δε μπορεί να πάρει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Το μόνο που βλέπουμε είναι πως θα κατεβεί μια ομάδα που θα έχει μηδενικό μπάτζετ. Από την άλλη αναρωτιόμαστε που θα πάει η επιχορήγηση αλλά και τα υπόλοιπα έσοδα. Τι θα καλύψουν;

Εν όψει αυτή της κατάστασης εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε καμία ανάμειξη στα δρώμενα της ΠΑΕ. Είμαστε αντίθετοι στην κατεύθυνση που έχουν χαράξει και αντίθετοι στη στελέχωση στο διοικητικό συμβούλιο με άτομα που δε μπορούν να προσφέρουν τίποτα. Δεν αναφέρομαι σε όλους.

Είμαστε αντίθετοι στο ξεπούλημα, τη διάλυση, στην πορεία ντροπής που ακολουθεί αυτή η ομάδα. Εμείς ασχολούμαστε μόνο με τα τμήματα του ερασιτέχνη. Περιμένουμε επίσημα τον πρόεδρο της ΠΑΕ και μεγαλομέτοχο, να έρθει να παραλάβει το 35% των μετοχών που είναι τυπικά στα χέρια του ερασιτέχνη. Περιμένουμε τον μεγαλομέτοχο να έρθει να πάρει το 35%. Μέχρι τώρα δεν έρχεται. Είναι ξεκάθαρο ότι διαχωρίζουμε τη θέση μας.

Ο Ντίνος Κανάκης με παρέμβαση του είπε τα εξής: « Διαχωρίζουμε τη θέση μας σε αυτά τα οποία γίνονται σήμερα. Εάν αύριο στρώσουν τα πράγματα εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με την ΠΑΕ ΑΟΚ. Δε θα αφήσουμε σε κανέναν να συνεχίσει την κατηφόρα της ΠΑΕ».

Ο Ανδρέας Καραγιώργης από την πλευρά του τόνισε: « Προσπαθώντας να δείξουμε καλή θέληση στην απαίτηση της ΠΑΕ να παραχωρήσουμε τα γραφεία στο «Ανθή Καραγιάννη», πήραμε τα δικά μας και φύγαμε για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της.

Στη χρονική διάρκεια των τελευταίων 15 ημερών είχαμε έρθει σε δυο συμφωνίες με την ΠΑΕ. Η μια σε αυτή που σας ανέφερα και η άλλη είχε να κάνει με το βοηθητικό γήπεδο. Ασχοληθήκαμε με τις Ακαδημίες τον τελευταίο χρόνο που είχαν έδρα τα γηπεδάκια 5Χ5.

Για λόγους οικονομικούς φέτος δε θα είναι έδρα τα γηπεδάκια. Μας έκανε παραχώρηση ο Δήμος το γήπεδο της Καλαμίτσας. Μόλις προχθές πήραμε το ΟΚ για να προχωρήσουμε, αφού υπήρχαν ενστάσεις από Καβαλιώτες. Εμείς τώρα χρειαζόμαστε μια έδρα, μέχρι να γίνει το πλάνο στην Καλαμίτσα. Είπαμε στην ΠΑΕ να πάρει το «Ανθή Καραγιάννη» και το Χαλκερό και να πάρουμε εμείς το βοηθητικό. Αυτό έγινε τελικά με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσοκτουρίδη. Επίσης συμφώνησε και ο Δήμαρχος για να ρίξουμε χρήματα για την ανάπλαση του γηπέδου. Το φτιάξαμε και το συντηρήσαμε. Τις τελευταίες μέρες γίνεται ένας πόλεμος, ότι δε βοηθάει ο ερασιτέχνης. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Το βοηθητικό πάλι θα καταστραφεί αν μπουν οι επαγγελματίες. Εμείς το χρειαζόμαστε για μικρά παιδιά. Το βοηθητικό θα είναι έδρα μας για τα 160 άτομα που είχαμε πέρσι. Ευελπιστούμε να γίνουν ακόμη περισσότερα τα παιδιά. Εμείς δεν πουλάμε παίκτες στην ΠΑΕ, θα πάνε χωρίς χρήματα όταν θα έρθει η ώρα. Εμείς δώσαμε ένα ποσό πάνω από 5.000 ευρώ στην ΠΑΕ, στη διάρκεια της περσινής χρονιάς».

*Σήμερα συνέντευξη τύπου η ΠΑΕ

Σήμερα η ΠΑΕ παρουσιάζει σε συνέντευξη τύπου τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και την κατανομή αρμοδιοτήτων σε αυτά. Παράλληλα θα γίνει λεπτομερή αναφορά στη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ Νέα Καβάλα ενόψει των υποχρεώσεων για το νέο πρωτάθλημα της FootBall Leagke. Η συνέντευξη τύπου είναι προγραμματισμένη στις 13.00 στην αίθουσα του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

«ΜΗ ΠΛΑΝΑΣΘΕ» ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Επόμενο άρθρο

Ας μιλήσουμε για τα έργα - Γράφει ο Κωστής Σιμιτσής