Dark Mode Light Mode

Στην Αγορά εκτός από κρίση υπάρχει και μία κινητικότητα

Λίγες ημέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα όπου η αγορά της Καβάλας θα λειτουργεί με εορταστικό ωράριο, διαπιστώνεται κινητικότητα στους κεντρικούς δρόμους από επαγγελματικής και επιχειρηματικής πλευράς. Καταστήματα που επί σειρά ετών δραστηριοποιούνται στην πόλη αναγκάζονται να μεταφέρουν την έδρα τους, μετακομίζουν σε νέο κεντρικό χώρο, ακριβώς επειδή οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δε μείωσαν το ενοίκιο.

Σ αυτό το πλαίσιο υπάρχουν δύο συγκεκριμένα παραδείγματα. Το κατάστημα φωτογραφείο forotama, λειτούργησε για 25 χρόνια στην αρχή του πεζόδρομου της Παύλου Μελά. Επειδή ο επαγγελματίας δεν τα βρήκε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου για μείωση του ενοικίου λόγω κρίσης, μετακόμισε επί του όμορου πεζόδρομου της οδού Φιλελλήνων, όπου ήδη λειτουργεί.

Ίδια είναι η περίπτωση σνακ μπαρ το οποίο λειτουργούσε 25 συνεχόμενα χρόνια στην περιοχή απέναντι από το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Διέκοψε τη λειτουργία του και λόγω ακριβού ενοικίου. Ο επαγγελματίας θα επανέλθει με νέο κατάστημα – σνακ μπαρ, στην οδό Βενιζέλου.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζονται καινούρια καταστήματα και στην οδό Ομονοίας και στην οδό Βενιζέλου. Τα περισσότερα από αυτά μάλλον δεν θα προλάβουν την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στην Ομόνοια ανακαίνιση γίνεται σε δύο καταστήματα, ενώ πρόσφατα λειτούργησε ένα που επανέφερε στην αγορά της Καβάλας γνωστή αλυσίδα φραντσάισινγκ. Στην οδό Βενιζέλου δύο καταστήματα ετοιμάζονται στο τμήμα της οδού από τον Δημοτικό Κήπο μέχρι Φάληρο.

Στο ίδιο τμήμα της οδού Βενιζέλου όπου θα εφαρμοσθεί το γνωστό έργο μονοδρόμησης, 17 καταστήματα είναι κλειστά – ανοίκιαστα – αριθμός πολύ μεγάλος.

Η κρίση επηρεάζει την αγορά, όλο το χρόνο και δε φαίνεται να υποχωρεί. Αναφέρονται πέρα από τα καταστήματα που είναι ανοίκιαστα, περιπτώσεις περιπτέρων, τα οποία διέκοψαν τη λειτουργία τους, αν και βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Προηγούμενο άρθρο

Β. Σαμέρκας – Τ. Βασιλειάδης - Ο δήμος Καβάλας βράβευσε τους ευεργέτες του

Επόμενο άρθρο

Το ΤΕΙ Καβάλας συμμετέχει σε Διεθνές Επιμελητήριο