Ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, είπε χθες στην εφημερίδα μας, ότι τα έργα στην Ακτή της Καλαμίτσας και στην Ακτή Περιγιαλίου, (αφορούνε ζημιές που προκλήθηκαν από το νοτιά το Δεκέμβριο του 2010), δεν προλαβαίνουν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Θα ενταχθούν και θα χρηματοδοτηθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο.
Από την άλλη πλευρά συμφώνησε ότι το αντίστοιχο έργο στη Ραψάνη, που ταλαιπωρήθηκε γραφειοκρατικά για 20 περίπου μήνες προλαβαίνει στο τέλος έστω αυτού του προγράμματος ΕΣΠΑ, στο περιφερειακό σκέλος του οποίου θα ενταχθεί.
Μόλις χθες η εφημερίδα μας αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο έργο στη Ραψάνη, καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατίας 20 μήνες, αφού για να πάρει την έγκριση της αποκεντρωμένης, επρεπε να προηγηθούν 10 διαφορετικές εγκρίσεις, 12 διαφορετικές αποφάσεις.
Για το θέμα ο Θόδωρος Μουριάδης, είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:
«Όπως είπατε… 20 μήνες και 12 εγκρίσεις. Ενδεχόμενα να είναι και περισσότερες, άμα καθίσουμε τις μετρήσουμε. Για να τελειώσουμε… Δεν τελειώσαμε ακριβώς! Δηλαδή επειδή το έργο που θα γίνει στη Ραψάνη έχει δύο σκέλη, είναι στη θάλασσα και στη στεριά. Αφού πήραμε αυτές τις 12 εγκρίσεις, από αρχαιολογίες, υπουργείο ανάπτυξης, λιμενικά, ΓΕΣ, ΓΕΕΘΑ κ.λ.π. τελικά έπρεπε να πάρουμε και την τελική υπογραφή για μεν τα έργα της στεριάς από τον γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης, για τα δε έργα που θα γίνουνε μες στη θάλασσα να μας δοθεί η έγκριση από το υπουργείο οικονομικών.
Και είπαμε εντάξει, αφού γίνεται αυτό, τουλάχιστον να τα στείλουμε παράλληλα. Όχι … Έπρεπε να πάρουμε πρώτα την υπογραφή από την αποκεντρωμένη και μετά πλέον να πάει στο υπουργείο οικονομικών».
ΕΡ: Προλαβαίνει το έργο το …ΕΣΠΑ;
ΑΠ: «Θέλω να πιστεύω ότι θα προλάβουμε, διότι όλες αυτές οι εγκρίσεις που σας λέω – οι 12 – έγιναν με πολύ τρέξιμο. Δηλαδή χαρτιά, κυνηγάμε και βοηθήσανε οι εκάστοτε βουλευτές που ήτανε… βοηθήσανε κι αυτοί ούτως ώστε να επισπευσθούνε οι διαδικασίες.
Αυτή τη στιγμή θα πάει στο υπουργείο οικονομικών και μετά πρέπει να βγούνε δύο ΦΕΚ. Θέλω να πιστεύω ξανατονίζω ότι στους επόμενους δύο μήνες θα έχουμε πλέον από τις εγκρίσεις».
ΕΡ: Εκείνος ο νοτιάς του 2010, είχε κάνει ζημιές και στο Περιγιάλι και στην Καλαμίτσα. Με τα δύο αυτά μέρη τι γίνεται;
ΑΠ: «Κι εκεί γίνεται το ίδιο πράγμα. Αρχίσαμε πρώτα από τη Ραψάνη, που είναι πιο άμεσο το πρόβλημα. Και το ίδιο πράγμα γίνεται τώρα πλέον και στις υπόλοιπες ακτές. Αυτό που θα προλάβουμε για το ΕΣΠΑ, θα είναι το έργο στη Ραψάνη. Τα υπόλοιπα υπόλοιπα δε νομίζω ότι θα προχωρήσουν. Θα έχουμε όμως ετοιμότητα ούτως ώστε να μπούνε στην επόμενη προγραμματική σύμβαση που θα αφορά έργα».