Dark Mode Light Mode

Στην Καβάλα Εγγλέζοι ποδηλάτες που ξεκίνησαν από το Λονδίνο την 1η Μάρτη

Περίπου 11 το πρωί της Τετάρτης 28ης Μαΐου. Δύο διαφορετικοί πολίτες- τουρίστες- φτάνουν στη Ραψάνη.

Αποβιβάζονται από τα ποδήλατα που οδηγούν, βουτούν στη θάλασσα. Για ένα καλοκαιρινό μπάνιο. Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Ο καιρός συννεφιασμένος, ο αέρας αρκετά δυνατός. Η παραλία σχεδόν άδεια. Πρόκειται για τους πρωταγωνιστές ενός ταξιδιού με ποδήλατο.

Ενός ταξιδιού που ξεκίνησε από το Λονδίνο την 1η Μαρτίου, συνεχίζεται με βασικό αλλά όχι οριστικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Ο μηχανικός Μαρκ 34 ετών και η φίλη του καλλιτέχνης Μύριαμ 30 ετών.

Σταματούν στην Καβάλα για την οποία είχαν καλές πληροφορίες και παρά το ακατάλληλο της ώρας και το δροσερό της ατμόσφαιρας, πέφτουν στη θάλασσα. Απολαμβάνοντας ένα μπάνιο λες και βρισκόμαστε στην καρδιά του Καλοκαιριού.

Στη συνέχεια σκουπίζονται, στεγνώνουν ανεβαίνουν στα ποδήλατα τους και συνεχίζουν το ταξίδι τους. Όπως είπαν στην Πρωινή το πιο δύσκολο έως τώρα κομμάτι του ταξιδιού τους ήταν το αρχικό. Όταν ξεκίνησαν.

Επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή άποψη σύμφωνα με την οποία «κάθε αρχή και δύσκολη». Δε βιάζονται στο ταξίδι τους. Έτσι κάνουν περίπου 70 km την ημέρα. Έχουν συχνές διακοπές για ανάπαυση και για να γνωρίσουν τις περιοχές από τις οποίες περνούν. Κοιμούνται άλλοτε σε αντίσκηνα και άλλοτε σε ξενοδοχεία. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Στην Πρωινή μεταξύ άλλων είπαν:

«Ερχόμαστε από την Αγγλία, ξεκινήσαμε το ποδηλατικό μας ταξίδι πριν από περίπου 3 μήνες, έχοντας καλύψει μέχρι στιγμής 4.500 χλμ. Σκεφτήκαμε πως ήταν η σωστή στιγμή να κάνουμε ένα διάλειμμα για… μπάνιο.

Έχουμε γυρίσει με το ποδήλατο 15 διαφορετικές χώρες, επόμενη μας στάση θα είναι η Κωνσταντινούπολη. Σκοπεύουμε να παραμείνουμε με τα ποδήλατα μας για ακόμη 7 μήνες (σ.σ. για να συμπληρωθεί ένας χρόνος). Ας δούμε μέχρι που θα φτάσουμε στο τέλος!».

Προηγούμενο άρθρο

Σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού του έργου στο Αμφιθέατρο

Επόμενο άρθρο

Ο πρώτος καύσωνας και μάλιστα διαρκείας έρχεται μέσα στον Ιούνιο