Dark Mode Light Mode
Μήνυμα SOS για το νοσοκομείο
Στην πίτα των ξενοδόχων ευχές για αποτελεσματική συνεργασία των φορέων
«Κλειστή» σύσκεψη τοπικών φορέων

Στην πίτα των ξενοδόχων ευχές για αποτελεσματική συνεργασία των φορέων

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο LUCY η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κι αμέσως μετά, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών φορέων, κόπηκε η βασιλόπιτα πίτα του Συνδέσμου. Στη διάρκεια της συνελεύσεως διεξήχθη ο απολογισμός δράσης του προηγούμενου έτους. Ταυτόχρονα, συζητήθηκε η συμμετοχή των ξενοδόχων της Καβάλας στις επικείμενες τουριστικές εκθέσεις των βαλκανικών χωρών. Μεταξύ των ξενοδόχων επικράτησε έντονος προβληματισμός για τις συνέπειες της συνεχιζόμενης κρίσης και ειδικότερα από τα μέλη του Συνδέσμου, τα ξενοδοχεία των οποίων λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντώνης Μιτζάλης αναφέρθηκε στις δυσκολίες του κλάδου και κυρίως στις δυσκολίες των μελών που λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους σε 12ηνη βάση. «Η Καβάλα διαθέτει μοναδικές ομορφιές και συγκριτικά πλεονεκτήματα που με την ορθή εκμετάλλευση θα την καταστήσει εξαιρετικό προορισμό λόγω του τουριστικού της προϊόντος. Φυσικά, θα πρέπει να διανύσουμε αρκετό δρόμο ακόμη έως την επίτευξη του στόχου.

Ωστόσο, μας γεμίζει χαρά η παρουσία των τοπικών φορέων που έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητα του τουρισμού. Αυτό δεν ήταν δεδομένο προ δεκαετίας. Όραμα της διοικήσεώς μας είναι να κληροδοτήσουμε στην επόμενη γενιά την ορθή διαχείριση της προώθηση και προβολής του τόπου μας, προκειμένου ο τρόπος να είναι πιο αποτελεσματικός και να λειτουργεί αυτοματοποιημένα κι άκρως επαγγελματικά. Ακόμη κι αν φαίνεται ακατόρθωτο, εμείς καταβάλουμε κόπο για να πετύχουμε το αυτονόητο. Αρκετές φορές μας πνίγει η γραφειοκρατία και ο παραλογισμός των κανόνων, τα εγώ και τα θέλω του καθενός. Η προηγούμενη γενιά δημιούργησε τις υποδομές και η δική μας γενιά ανέλαβε τη διαχείριση.

Κάποιες κινήσεις αποδεικνύονται αναποτελεσματικές, κάποια κονδύλια εμφανίζονται αυξημένα. Τη λύση όμως θα την βρούμε μόνοι μας. Δε θα έρθει ούτε από το εξωτερικό, ούτε από τους προστάτες. Η Καβάλα θα πρέπει να βρει τη λύση, ειδικά από τη στιγμή που το τουριστικό προϊόν μας είναι μοναδικό. Λίγες πόλεις του κόσμου διαθέτουν τόση ομορφιά, τόσο πολιτισμό, τόση φιλοξενία. Αυτά είναι τα όπλα μας και μ’ αυτά θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε πλούτο για την επόμενη γενιά».

Παραλαμβάνοντας το κομμάτι της πίτας ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς ευχήθηκε καλή δύναμη κι επιτυχίες για τον κλάδο, οι οποίες μάλιστα διαφαίνονται για τη νέα χρονιά βάσει των στοιχείων. Ο κ. Γρανάς αναφέρθηκε στις υπάρχουσες υποδομές που μπορούν να υποστηρίξουν το τουριστικό προϊόν, όπως το λιμάνι, τα αεροδρόμιο, η Εγνατία και φυσικά μπορούν να προσελκύσουν τους τουρίστες. Υστέρηση όμως διαπιστώνεται στη διαφήμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος, γεγονός που διαπιστώνεται για τις εκτός Βαλκανίων περιοχές, παρά τις προσπάθειες των προηγούμενων ετών.

Ο κ. Γρανάς μίλησε για το καλό επίπεδο συνεργασίας των τελευταίων ετών μεταξύ των τοπικών φορέων, ευχόμενος να συνεχιστεί το κλίμα προς όφελος των αίσιων αποτελεσμάτων. Ο αντιπεριφερειάρχης παρατήρησε τη σημαντικότητα των επισκέψεων που πραγματοποιούν στην περιοχή μας ξένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενθουσιάζονται από το φυσικό κάλος και από τη φιλοξενία των κατοίκων. Γι’ αυτό και οι δημοσιεύσεις στα μέσα τους ήταν ενθουσιώδη.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, υπενθύμισε ότι η περιφερειακή ενότητα αποτελεί το 70% του τουριστικού προϊόντος της ΑΜΘ. Ζήτησε λοιπόν από τη θεματική αντιπεριφέρεια συγκεκριμένο ποσό, προκειμένου να το διαχειριστούν επιχειρηματίες και ξενοδόχοι καλύπτοντας τις συμμετοχές στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Ο κ. Τσατσούλης εξέφρασε την απογοήτευσή του, διότι αν και προϋπήρξε συνεννόηση αναφορικά με την ομαδική παρουσία στην έκθεση της Κωνσταντινουπόλεως, τελικά το κονδύλι πληρώνουν ο Σύνδεσμος ξενοδόχων – το Επιμελητήριο – η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. «Υπό αυτές τις συνθήκες, όσα συζητούμε για την αποτελεσματική προβολή του τόπου μας, δε θα τεθεί σε υλοποίηση. Είτε θα στηριχθεί συνολικά η προσπάθεια, είτε θα πρέπει να συστήσουμε σε όσους επένδυσαν τουριστικά στην Καβάλα να τα παρατήσουν και να αποχωρήσουν», υπογράμμισε αρκούντως ενοχλημένος ο Άγγελος Τσατσούλης.

 

=

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Μήνυμα SOS για το νοσοκομείο

Επόμενο άρθρο

«Κλειστή» σύσκεψη τοπικών φορέων