Dark Mode Light Mode

Στην Παναγία συνδέονται με το νέο δίκτυο ύδρευσης

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος είναι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας, δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Τσοχαταρίδης. Αργά αλλά σταθερά αξιοποιείται όπως αρχικά προβλέπονταν το νέο δίκτυο ύδρευσης στη συνοικία της Παναγίας. Οι συνδέσεις των κατοικιών στο νέο δίκτυο ύδρευσης ξεπέρασαν το 60%. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου όλα τα σπίτια στη χερσόνησο της Παναγίας θα εξυπηρετούνται από το νέο δίκτυο ύδρευσης.

Η διαδικασία γίνεται στους Φιλίππους, όπου κι εκεί η ΔΕΥΑΚ κατασκεύασε νέο δίκτυο ύδρευσης. Αυτό θα δουλεύει πλήρως τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα το παλιό να τεθεί εκτός λειτουργίας. Συνδέσεις στο νέο δίκτυο ύδρευσης αρχίζουν και στην περίπτωση του Κρυονερίου. Ο κ. Τσοχαταρίδης εξηγεί ποια είναι τα οφέλη, να χρησιμοποιεί μία περιοχή, ένα δημοτικό διαμέρισμα ή μία συνοικία ένα νέο δίκτυο ύδρευσης, σε σχέση με το προηγούμενο.

Στην εφημερίδα μας είπε τα εξής:

 

«Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται το έργο. Λέμε πως κάποιο έργο ολοκληρώνεται όταν δίδεται προς χρήση στους καταναλωτές. Είναι γεγονός πως το καινούριο δίκτυο δεν είχε δοθεί εξ ολοκλήρου στους καταναλωτές. Υπήρχαν σπίτια που δεν είχαν συνδεθεί στο καινούριο δίκτυο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει συνεργείο της ΔΕΥΑ Καβάλας στη συνοικία της Παναγίας που συνδέει και τις εναπομείναντες παροχές στο καινούριο δίκτυο. Με την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών που πιστεύω ότι είναι προς το τέλος του 2013, στη συνοικία της Παναγίας θα λειτουργεί πλήρως το καινούριο δίκτυο ύδρευσης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση των διαρροών το οποίο υπήρχε από το παλιό και προχωρήσαμε στην αντικατάστασή του με καινούριο, τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και την παροχή άφθονου και καθαρού νερού στη συνοικία της Παναγίας. Πιστεύουμε ότι κάποιοι που ταλαιπωρούνται φέτος αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά της έλλειψης πίεσης του νερού προς την Παναγία».

ΕΡ: Περίπου κάθε ημέρα πόσες νεες συνδέσεις κάνουν τα συνεργεία και πόσο απλή είναι αυτή η διαδικασία;

ΑΠ: «Επειδή γίνεται κατά τη διάρκεια της σύνδεσης διακοπή νερού, τη μία μέρα οι εργαζόμενοι φτιάχνουν την υποδομή, βρίσκουνε την παροχή την οποία θα συνδέσουνε… τέσσερεις με πέντε παροχές ημερησίως και την επόμενη μέρα κόβουμε τα νερά στη συγκεκριμένη συνοικία ή οδό και κάνουμε αυτές τις συνδέσεις. Μέσος εν τέλει είναι τέσσερεις με πέντε συνδέσεις ημερησίως».

 

Προηγούμενο άρθρο

Πέθανε μες στο φέρι μποτ

Επόμενο άρθρο

Στην ευρύτερη περιοχή των Λουτρών των Ελευθερών κινείται η 13χρονη Άννα