Dark Mode Light Mode
Οριστική διάσπαση της παράταξης Φιλόσογλου
Στου κουφού τη ναυτιλιακή πόρτα… Χαρακτήρισαν το ελάχιστο αίτημα ως υπερβολικό
Η AEGEAN στην Καβάλα μέσω ETIHAD AIRWAYS;

Στου κουφού τη ναυτιλιακή πόρτα… Χαρακτήρισαν το ελάχιστο αίτημα ως υπερβολικό

Το πρωί της Πέμπτης αναμενόταν να γνωστοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών σχετικά με τα δρομολόγια των φέρρυ μπωτ στα δύο πορθμεία της Θάσου για το χρονικό διάστημα 1η Γενάρη έως τέλος Απρίλη. Στη συνεδρίαση του συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη παρέστη ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης ο οποίος επέμενε για περισσότερα δρομολόγια. «Υπερβολές» χαρακτήρισε τις απόψεις Πασχαλίδη ο εκπρόσωπος των ναυτιλιακών εταιριών Γιάννης Τσούπρας που μαζί με τον Γιάννη Μητσόπουλο ήταν επίσης παρόντες στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ.

Όπως μας εξήγησε το πρωί της Πέμπτης ο Γιάννης Πασχαλίδης, ήταν η πρώτη φορά που παραβρέθηκε κάποιος στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. προκειμένου να αντιπαρατεθεί με τις ναυτιλιακές εταιρείες. Ο βουλευτής απέφυγε την οποιαδήποτε πρόβλεψη για την πιθανή απόφαση, σεβόμενος το γεγονός ότι το συμβούλιο επέμενε να γνωστοποιήσει αργότερα την απόφασή του.

Παρά το ότι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και ο κ. Τσούπρας και ο κ. Μητσόπουλος, ωστόσο ο πρώτος αντέδρασε στα λεγόμενα του κ. Πασχαλίδη χαρακτηρίζοντας τις απόψεις του ως υπερβολικές, δίνοντας μάλιστα την αίσθηση πως μιλούσε σαν εκπρόσωπος και των δύο ναυτιλιακών εταιρειών. Τα μέλη του Σ.Α.Σ. δεν επενέβησαν στη διάρκεια της αντιπαραθέσεως κι επιφυλάχθηκαν να λάβουν την απόφαση κεκλεισμένων των θυρών.

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Πασχαλίδης επεσήμανε ότι στο «παιχνίδι» θα πρέπει να εμπλακεί και τρίτη εταιρεία ώστε να σπάσει το υφιστάμενο «μονοπώλιο» των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων, συμπέρασμα που σχημάτισε ύστερα από τη στενή παρακολούθηση του θέματος. Ο βουλευτής πάντως υπογράμμισε ότι ασχέτως της αποφάσεως, ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί. Ο κ. Πασχαλίδης ακόμη και το πρωί της Πέμπτης απεύθυνε έκκληση στις δύο εταιρείες, ζητώντας να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και καλή διάθεση, να σκεφτούν λογικά και να εξυπηρετήσουν το ταλαιπωρημένο επιβατικό κοινό. Δύο επιπλέον δρομολόγια είναι όλα κι όλα που ζητούνται, ένα την Κυριακή κι ένα κάποια από τις καθημερινές ημέρες.

Η συμπεριφορά που τηρήθηκε εκ μέρους των εκπροσώπων προοιωνίζει και τη στάση που θα τηρήσουν έναντι των αιτημάτων που κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, αφού αυτά συμπεριλαμβάνονταν και στην τοποθέτηση του κ. Πασχαλίδη ενώπιον του Σ.Α.Σ. Εκείνο που ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι ναυτιλιακοί εκπρόσωποι είναι ότι οι αντιδράσεις τους δε στράφηκαν μόνο ενάντια σε ένα βουλευτή αλλά σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Οριστική διάσπαση της παράταξης Φιλόσογλου

Επόμενο άρθρο

Η AEGEAN στην Καβάλα μέσω ETIHAD AIRWAYS;