• 29 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Στο απεντομωτήριο τα εκθέματα του Ναυτικού μουσείου

 Στο απεντομωτήριο τα εκθέματα του Ναυτικού μουσείου

Αύριο  Δευτέρα το Ναυτικό μουσείο Καβάλας, με εθελοντές, θα κάνει μία ακόμη μετακόμιση, η οποία δυστυχώς δεν αφορά την ουσία του όλου εγχειρήματος, τη δημιουργία δηλαδή του Ναυτικού Μουσείου. Πρόκειται για τη μετακόμιση των εκθεμάτων που είχαν αποθηκευτεί στις παλιές  αποθήκες που θα κατεδαφιστούν και έτσι θα μεταφερθούν αυτά τα εκθέματα και θα φυλασσονται πλέον στο απεντομωτήριο. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της διοίκησης του Ναυτικού Μουσείου με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Τώρα που οι αποθήκες προετοιμάζεται να κατεδαφισθούν το απεντομωτήριο γεμίζει ασφυκτικά από διάφορο εξοπλισμό, Υπάρχει όμως χώρος πέραν από τον εξοπλισμό του λιμεναρχείου και του ΟΛΚ και για τα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου.

Το μεγάλο σχέδιο και πλάνο είναι το ναυτικό μουσείο να λειτουργήσει σε δημοτικά ακίνητα αφού αυτά συντηρηθούν στην περιοχή του Καρνάγιου. Ήδη έγινε μία πρώτη συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος προετοιμάζεται για να επανέλθει και να απαντήσει συγκεκριμένα στη διοίκηση του ναυτικού μουσείου.

Ο Χρ. Τσανάκος πρόεδρος του ναυτικού μουσείου Καβάλας μας μίλησε για τη μετακόμιση από τις παλιές αποθήκες στο απεντομωτήριο. Είπε τα εξής: «Από Δευτέρα (σήμερα) έχουμε συνεννοηθεί με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, να πάμε στις αποθήκες και να ξεκινήσουμε τη μεταφορά των εκθεμάτων τα οποία βρίσκονται ακόμη στις αποθήκες, στο απεντομωτήριο».

ΕΡ: Εκεί υπάρχει χώρος, γιατί όλοι πια το απεντομωτήριο χρησιμοποιούν;

ΑΠ: «Υπάρχει χώρος αρκετός για να τον χρησιμοποιήσουμε».

ΕΡ: Αυτή η μετακόμιση θα κρατήσει μία μέρα, δύο μέρες, θα είναι σύντομη;

ΑΠ: «Κάποιες ώρες θα χρειαστούνε. Έχουμε αρκετά χέρια – από εθελοντές – που θα βοηθήσουνε, οπότε θα τελειώσουμε σύντομα».

ΕΡ: Το μεγάλο σχέδιό σας είναι να λειτουργήσει το ναυτικό μουσείο σε ακίνητο του Δήμου Καβάλας στο Καρνάγιο. Το σχέδιο αυτό που βρίσκεται;

ΑΠ: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς για το Δήμο Καβάλας. Τώρα τελευταία μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών ο οποίος δεν έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο θέμα. Πιστεύω ότι όταν θα έχει κάποια νέα σχετικά, θα μας ενημερώσει. Πιστεύω ότι το θέμα προχωράει. Απ΄ ότι ξέρουμε οι δικηγόροι έχουνε προχωρήσει αρκετά σ΄ αυτό το θέμα. Αλλά να δούμε πότε θα τελειώσει για να μας το παραχωρήσουνε».

 

Διαβάστε επίσης