Dark Mode Light Mode

Στο κτηματολόγιο προχωρά το σχέδιο Περιγιαλίου

Μερική έγκριση έλαβε από τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη το σχέδιο Περιγιαλίου. Επίσημα η σχετική απόφαση θα φθάσει στο δημαρχείο εντός των ημερών. Ειδικότερα, εγκρίθηκε το 85% του σχεδίου, γεγονός που αφορά κυρίως τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες. Προκειμένου συνεχιστεί η διαδικασία στο κτηματολόγιο πρέπει άμεσα να εγκριθεί και το υπόλοιπο 15% του σχεδίου. Κάτι για το οποίο οι εκπρόσωποι του δήμου Καβάλας δηλώνουν αισιόδοξοι.

Χθες το πρωί ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής σημείωσε ότι η μερική κύρωση του σχεδίου Περιγιαλίου από τον Περιφερειάρχη σημαίνει ότι η υπόθεση προχωρά και με ταχείς ρυθμούς θα τακτοποιηθεί και το υπόλοιπο των ιδιοκτησιών. Κυρίως ιδιοκτησιακά ήταν τα προβλήματα που είχαν προκύψει με τη μεταβολή ορισμένων ιδιοκτησιών εξαιτίας θανάτων ή αλλαγών. Η τακτοποίηση των μικρών μεταβολών θα οδηγήσει στην κύρωση του υπολοίπου ποσοστού.

Παράλληλα, ο Γιάννη Γκατζηρούλης θα προχωρήσει στη μεταγραφή του μεγάλου ποσοστού στο κτηματολόγιο. Η διαδικασία της μεταγραφής δεν είναι κάτι εύκολο αφού θα διαρκέσει αρκετά χρονικά. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Δημάρχου στη χειρότερη των περιπτώσεων η μεταγραφή θα διαρκέσει ένα εξάμηνο. Εάν ωστόσο υπάρχουν βιαστικοί ιδιοκτήτες, μπορούν να επιχειρήσουν την επίσπευση με ατομικές τους ενέργειες, πάντα όμως σε συνεννόηση με το τεχνικό γραφείο του κ. Γκατζηρούλη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο Κώστας Τερζίδης υποστηρίζει: «Επιχειρείται λεηλασία της Διαχείρισης Πληροφοριών»

Επόμενο άρθρο

Τελικά σώθηκε το ΙΚΑ Λιμεναρίων!