Dark Mode Light Mode

Στο κυνοκομείο χθες ο «Αίσωπος»

Αντιπροσωπεία του «Αίσωπου» , του φιλοζωϊκού σωματείου της πόλης μας, ήταν χθες το πρωί στο κυνοκομείο, όπου είχε συνεργασία με τους υπεύθυνους αυτού, σε μια καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί εκεί. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται αργά μεν, αλλά σταθερά βήματα, προκειμένου ότι έχει σχέση με τα αδέσποτα ζώα, ν΄ αντιμετωπισθεί βάσει της κείμενης νομοθεσίας, με κοινές πρωτοβουλίες του Δήμου Καβάλας και των φιλοζωϊκών ομάδων.
Την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι ο «Αίσωπος» λειτούργησε παζάρι στους πεζόδρομους. Ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Ρουσόπουλος μίλησε στην εφημερίδα μας, για όλα αυτά, λέγοντας τα εξής: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Ο πρώτος στόχος του μπαζάρ ή της εκδήλωσης που κάναμε ήταν η συλλογή υπογραφών για την αναθεώρηση του συντάγματος. Αυτό το ανακοινώσαμε αρκετές φορές. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο. Ήδη χθες το απόγευμα φτάσαμε όλη μαζί, όλη η Ελλάδα τις 10.000 υπογραφές και συνεχίζουμε. Ο κόσμος ήρθε. Ειδικά τα παιδάκια χάρηκαν πολύ…»
ΕΡ: Σας βρίσκουμε στο κυνοκομείο, Κυριακή πρωί, για ποιο λόγο;
ΑΠ: «Ήρθαμε να καταγράψουμε και να φωτογραφήσουμε τα ζώα και το κυνοκομείο, ώστε να ξεκινήσουμε αυτή την καμπάνια που είχαμε υποσχεθεί όσον αφορά να προωθήσουμε τις υιοθεσίες στο κυνοκομείο Καβάλας».
ΕΡ: Το θέμα με την περισυλλογή των αδέσποτων που βρίσκεται;
ΑΠ: «Περισυλλογές αυτή τη στιγμή έχουνε γίνει. Το κυνοκομείο είναι φουλ. Θα συνεδριάσει η επιτροπή ώστε ν΄ αποφασίσει τη διαδικασία επανένταξης και υιοθεσίας τους και από κει και πέρα θα τα ξαναπούμε ένα – ένα».
ΕΡ: Πάντως η συνεργασία σας με το Δήμο Καβάλας, είναι καλή πια;
ΑΠ: «Ναι και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να είναι. Ότι δεσμεύσεις δώσαμε και οι δύο πλευρές υλοποιούνται και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι΄ αυτό. Βέβαια μας περιμένει πάρα πολύ δουλειά, την οποία κιόλας δεν τη φοβόμαστε, την κάνουμε ήδη».

Προηγούμενο άρθρο

Ο Δήμος Καβάλας στηρίζει το σκάκι

Επόμενο άρθρο

ΑΟΚ: Τελειώνει το σήριαλ με τους δυο ξένους