Στο πλευρό των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Καβάλας στάθηκε η διοίκηση, ενάντια στις μνημονιακές περικοπές των αποδοχών τους για τις οποίες είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρήστος Τσοχαταρίδης, ο μνημονιακός νόμος υποβαθμίζει τους εργαζομένους και τους εξισώνει με τους λοιπούς του δημοσίου τομέα, μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου. Ο νόμος προκαλεί σημαντικά προβλήματα κυρίως σε επίπεδο υπερωριακής απασχόλησης και στις συνθήκες επιφυλακής που τηρούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ.
Με την παρουσία του προέδρου στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων υποστηρίχθηκαν οι θέσεις των εργαζομένων κι επιπλέον κατατέθηκε υπόμνημα, το οποίο είχε συνταχθεί σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ. Εντός δέκα ημερών αναμένεται η έκδοση της δικαστικής αποφάσεως των ασφαλιστικών μέτρων.
Υπενθυμίζεται ότι η προσφυγή του σωματείου των εργαζομένων αφορούσε στη μη περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, αφού βάσει των δύο πρώτων νομοθετικών παρεμβάσεων οι μισθοί μειώθηκαν ήδη σε ποσοστό 45%. Ενώ η τρίτη κατά σειρά επιβαλλόμενη μείωση θα ανέβαζε το ποσοστό στο 65%. Κάτι επί του οποίου αντέδρασε και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.
Η δημοτική επιχείρηση πάντως αντιμετωπίζει λειτουργικό πρόβλημα κι εξαιτίας της έλλειψης του προσωπικού. Εάν δεν είχαν κερδίσει τη δικαστική μάχη οι εργαζόμενοι ΑμΕΑ της ΔΕΥΑΚ θα είχε προκληθεί μεγάλο πρόβλημα ειδικά στον τομέα επιδιόρθωσης των βλαβών. Μάλιστα, ο Χρήστος Τσοχαταρίδης παρατήρησε ότι δεν τηρείται καν το περιβόητο μέτρων της μίας πρόσληψης για κάθε δέκα αποχωρήσεις.