Dark Mode Light Mode

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει σήμερα στις 10.00 το πρωί στο κατάστημα του ΙΚΑ Καβάλας, στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Νομού Καβάλας, που βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου, αλλά και ο σύλλογος υγειονομικών υπαλλήλων ΙΚΑ Καβάλας, που αριθμεί περίπου 35 άτομα.

Όλοι είναι αναστατωμένοι. Τώρα πια το υπουργείο υγείας έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Σήμερα θα ψηφιστεί στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που αντικαθιστά τον ΕΟΠΥΥ, με το πρωτοβάθμιο εθνικό δίκτυο υγείας. Κοινή εκτίμηση όλων είναι ότι στην πραγματικότητα δε θ΄ αλλάξει τίποτα. Το ΠΕΔΥ θ΄ ακολουθήσει την πορεία του ΕΟΠΥΥ. Υπάρχει δε διάστημα ενός μήνα, όπου το ΙΚΑ Καβάλας, όπως το ξέρουμε θα είναι κλειστό κι έτσι όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να εξυπηρετούνται στο νοσοκομείο Καβάλας.

Πέρα από αυτά που αναφέρονται στο καινούριο νομοσχέδιο, εδώ και δέκα περίπου ημέρες, ουσιαστικά δε λειτουργούν τα μικροβιολογικά εργαστήρια του ΙΚΑ Καβάλας, επειδή δεν υπάρχουν πρώτες ύλες. Γίνονται μόνο γενικές εξετάσεις αίματος και γενικές εξετάσεις ούρων. Το κράτος, το υπουργείο δεν χρηματοδοτεί για την αγορά πρώτων υλών, κι έτσι τα εργαστήρια μικροβιολογικών εξετάσεων του ΙΚΑ Καβάλας, ουσιαστικά δεν υφίστανται.

Η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που είναι πανελλαδική, συνεχίζεται από το Νοέμβριο στο νομό Καβάλας, ενώ τα ποσοστά συμμετοχής παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Έβλεπε απ’ το σπίτι να ληστεύουν την κόρη του στο μίνι μάρκετ!

Επόμενο άρθρο

Το ΔΗΠΕΘΕ πάει στο Φεστιβάλ Αθηνών - Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της β’ περιόδου