Dark Mode Light Mode

Συζήτησαν τα προβλήματα της Θάσου

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Πεταμίδης και ο συνεργάτης του Δήμου Θάσου, μηχανικός Θωμάς Μαυρίδης, παραβρέθηκαν χθες σε σύσκεψη που εγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου, με θέμα τα προβλήματα στο νησί από την έντονη βροχόπτωση στο τέλος Αυγούστου.
Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αυτά που θα λυθούν με τη συνδρομή άλλων υπηρεσιών, ακόμη και υπουργείων, αυτά που θα λυθούν με πρωτοβουλία του Δήμου Θάσου. Τα πιο δύσκολα και βασικά προβλήματα, θ΄ αντιμετωπισθούν μακροπρόθεσμα από το Δήμο Θάσου.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στη Θάσο υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας και το δασαρχείο, για να γίνει αυτοψία στα βασικότερα προβλήματα που αφορούν ρέματα στην Καλλιράχη και τις Μαριές. Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Θάσου μαζί με το βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη, απευθύνθηκε και στο κεντρικό κράτος, στα υπουργεία ζητώντας από εκεί βοήθεια.
Πριν τη σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος υπηρεσίες κι από την Κομοτηνή, όπως επίσης η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, ο δήμαρχος Θάσου Κ. Χατζηεμμανουήλ είπε τα εξής: «Για τα προβλήματα της Θάσου απευθυνθήκαμε και στο υπουργείο εσωτερικών και στο υπουργείο περιβάλλοντος, στη γενική γραμματεία δασών, στο υπουργείο οικονομικών και τώρα θα δούμε εδώ με τους τοπικούς φορείς και τις υπηρεσίες πως θα μπορέσουμε ν΄ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκάλεσε η πλημμύρα κι αυτά που προκαλεί κάθε φορά! Έχουμε λοιπόν ν΄ αντιμετωπίσουμε άμεσα και να λύσουμε τα όσα έχουνε δημιουργηθεί, ακόμη και να προβλέψουμε με έργα υποδομής, ώστε αυτές οι ζημιές να μην ξανασυμβούν».
ΕΡ: Απ΄ τα προβλήματα ποιο να ξεχωρίσουμε;
ΑΠ: «Το πρώτο είναι οι συνέπειες των πλημμυρών, που έκλεισε ο δρόμος. Τα ρέματα πρέπει να καθαριστούν…»
ΕΡ: Στην Καλλιράχη;
ΑΠ: «Στην Καλλιράχη είναι ένα από τα θέματα… Καλλιράχη, Μαριές… Αλλά θα πρέπει να προνοήσουμε για να μην έχουμε παρόμοια προβλήματα και σε άλλες περιοχές του νησιού».
ΕΡ: Τα λεωφορεία δεν πηγαίνουν στις Μαριές…
ΑΠ: «Εμείς έχουμε πάρει τα μέτρα μας, κάναμε τη σήμανση που προβλέπεται. Τώρα θα δούμε εάν χρειάζεται κάτι επιπλέον, θα το κάνουμε για να δοθεί λύση σ΄ αυτό το θέμα».
ΕΡ: Στην Αθήνα που πήγατε, είστε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που πήρατε;
ΑΠ: «Θα δούμε το αποτέλεσμα. Εάν δεν δούμε το αποτέλεσμα των συναντήσεων, δε μπορούμε να πούμε εάν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι».

 

Προηγούμενο άρθρο

Διαμαρτυρία στο υπεραστικό ΚΤΕΛ

Επόμενο άρθρο

Για το μαγνητικό τομογράφο στο τελικό στάδιο εισήρθε η διαδικασία τοποθέτησής του