Dark Mode Light Mode

Συζητάνε το έργο του μεντρεσέ

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Μικρασιατών Νομού Καβάλας, συνάντησε χθες το πρωί σε προγραμματισμένο ραντεβού τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα. Ήταν η πρώτη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου με την καινούρια δήμαρχο, ήταν συνάντηση εθιμοτυπική, γνωριμίας, συνάντηση ενημέρωσης της δημάρχου για τη δραστηριότητα του συλλόγου.

Συζητήθηκε ταυτόχρονα το έργο του μεντρεσέ, καθώς ο προηγούμενος δήμαρχος έχει υποσχεθεί στο σύλλογο ότι στον ανακαινισμένο παλιό μεντρεσέ θα λειτουργήσει το προσφυγικό μουσείο που διαθέτει σε δικό του χώρο ο σύλλογος Μικρασιατών.

Η δήμαρχος επανέλαβε ότι είπε σχετικά πρόσφατα. Ότι εξετάζει το ενδεχόμενο στον ίδιο χώρο να λειτουργήσουν κι άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, προσφυγικών συλλόγων της πόλης. Η κα δήμαρχος ενημερώθηκε για το τι θέλει να κάνει ο σύλλογος Μικρασιατών, ο οποίος με λίγα λόγια θέλει να αξιοποιήσει μόνος του όλο το χώρο, μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και θα επαναληφθεί. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου είπαν στη δήμαρχο ότι έχουν έτοιμο ένα προσφυγικό μουσείο, που απλώς θα μεταφερθεί από το σημείο που λειτουργεί σήμερα, στον ανακαινισμένο μεντρεσέ. Από τη συζήτηση προέκυψε επίσης ότι το έργο του μεντρεσέ, θα συνεχισθεί κανονικά και θα ολοκληρωθεί με χρήματα του ΕΣΠΑ.

Προηγούμενο άρθρο

Κι άλλη συνεδρίαση για τη χριστουγεννιάτικη αγορά - Η απόφαση – πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου

Επόμενο άρθρο

Ευχαριστούν το δασαρχείο