Dark Mode Light Mode

Συζητούν αναστολή λειτουργία του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα

Την τακτική γενική συνέλευση που δεν έκανε νωρίτερα το 2013, πραγματοποιεί σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στο επιμελητήριο το σωματείο Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί, Αγία Μαρίνα.

Είναι βέβαιο ότι η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί άσχετα από την προσέλευση μελών του σωματείου.

Τα θέματα είναι σημαντικά και συνολικά τέσσερα.

-Έκθεση πεπραγμένων 2012

-Απολογισμός 2012

-Προϋπολογισμός 2013.

-Διάλυση του σωματείου και ένταξή του σε διαφορετικό φορέα (προτάσεις). Συζήτηση για την αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος.

Η πρόεδρος του ιδρύματος Αγ. Μαρίνα κα Γαρυφαλιά Γιαννίση, λέγεται ότι θα προτείνει σήμερα στη γενική συνέλευση να διαλυθεί το σωματείο και να αναστείλει τη λειτουργία του ίδρυμα. Κάτι τέτοιο υποστηρίζει ότι είναι αναπόφευκτο λόγω χρεών, που υπάρχουν στο προσωπικό, τουλάχιστον 130.000 ευρώ. στο ΙΚΑ, τουλάχιστον 350.000 ευρώ.

Τα οικονομικά προβλήματα στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα έφεραν διάφορες επιπτώσεις στην καθημερινή του λειτουργία. Τέσσερεις εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση εργασίας, από τον Ιανουάριο, τέσσερεις εργάζονται κανονικά, στους οποίους προστέθηκαν άλλοι δύο που εμφανίζονται ως εθελοντές. Οι πληρωμές παρουσιάζουν πρόβλημα, στο προσωπικό από τον Ιούνιο του 2012. Ενώ οι υπηρεσίες πια δεν προσφέρονται όπως παλιά με αποτέλεσμα τα παιδιά που εξυπηρετούνται στο ίδρυμα να έχουν λιγοστέψει θεαματικά.

Το 2012 το θέμα των οικονομικών του ιδρύματος είχε απασχολήσει πάλι την τοπική κοινωνία. Είχε γίνει έλεγχος με πρωτοβουλία του δήμου Καβάλας, το πόρισμα του οποίου είχε αποσταλεί στον εισαγγελέα. Για το θέμα αυτό δεν υπάρχει καμιά νεότερη εξέλιξη.

Η σημερινή διοίκηση του ιδρύματος έχει κι αυτή τις απώλειές της υπό την έννοια ότι μέλη του διοικητικού συμβουλίου απογοητεύτηκαν από το ότι δεν υπάρχει συμπαράσταση σε αυτό από το κράτος και παραιτήθηκαν.

Σε συνέχεια των αποχωρήσεων ταυ ιδρύματος η κα Γιαννίση ετοιμάζεται σήμερα να πετάξει λευκή πετσέτα υποστηρίζοντας ότι έκανε ότι ήταν δυνατό, αλλά το κράτος δεν ανταποκρίθηκε ούτε και η τοπική αυτοδιοίκηση. Η δε δωρεές από την τοπική κοινωνία είναι λιγότερες από κάθε πλευρά.

Σ΄ αυτό το κλίμα η γενική συνέλευση σήμερα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ή θ΄ ακολουθηθούν οι προτάσεις της κας Γιαννίση, οπότε θα δοθεί ένα πρόωρο κι άδοξο τέλος στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα, ή θα βρεθούν κάποιοι ήρωες της τελευταίας στιγμής που θα ετοιμάσουν, να κάνουν μία καινούρια προσπάθεια, υπό εντελώς αντίξοες συνθήκες.

 

Προηγούμενο άρθρο

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα αφού τα περιθώρια έχουν στενέψει

Επόμενο άρθρο

Η τροχαία Καβάλα «βλάπτει» τη Λαϊκή