Dark Mode Light Mode

Συνάντηση Βαγγέλη Παππά με το Σωματείο και τον Συνεταιρισμό ταξί

Με τους προέδρους του Σωματείου ταξί «Πρόοδος» και του Συνεταιρισμού «Eurotaxi» Μανώλη Τσιλογιώργη και Γρηγόρη Αποστολίδη αντίστοιχα, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς.

Οι δύο πρόεδροι μετέφεραν στον επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου, ζητήματα που άπτονται της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, αλλά και τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί συνάδελφοί τους, μια και το μεταφορικό έργο λόγω της οικονομικής κατάστασης των συμπολιτών, έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη προς το ασφαλιστικό τους ταμείο.

Όπως είπαν, «θέλουμε μια διοίκηση να είναι αρωγός στα προβλήματά μας, να πάρει δημόσια θέση στήριξης και να έχει διάθεση για συνεργασία με όποιο τρόπο επιτρέπει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο».

Οι ίδιοι επεσήμαναν την ανάγκη για τη διάνοιξη δρόμου που θα μπορεί να λειτουργεί ως δυτική Περιμετρική, διατύπωσαν εκ νέου την κάθετη αντίθεσή τους στη μονοδρόμηση της οδού Βενιζέλου, χαρακτήρισαν τις γειτονιές ως «βομβαρδισμένες» με τις δεκάδες λακκούβες που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους, έθεσαν θέμα στέγασης του τηλεφωνικού τους κέντρου κι έκαναν προτάσεις για το πώς θα εξοικονομηθούν θέσεις στάθμευσης στο κέντρο, προς όφελος όλων όσοι δε θα χρειάζεται να μετακινηθούν με το δικό τους όχημα. Καταλήγοντας, πρότειναν τη σύσταση ενός φορέα συνεργασίας για όλα τα μεγάλα θέματα.

Ο κ. Παππάς άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα προβλήματα και τις αγωνίες του κλάδου, καθώς και τις προτάσεις που του κατέθεσαν, υποσχόμενος ότι η Καβάλα θα είναι συνδικαλιστικά μια οχυρωμένη πόλη αφού κατά την άποψή του, μια δημοτική Αρχή πρέπει φύσει και θέσει να είναι παρούσα σε τέτοια ζητήματα και με διάθεση για ανάπτυξη ορθολογικών δράσεων οι οποίες να στέκουν μέσα στην πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα όλοι οι δημότες.

«Δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε ούτε ένα κλάδο να παλεύει μόνος του δίχως να εισακούγεται» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» και πρόσθεσε: «για να έχουμε πολίτες με αξιοπρέπεια, ο δήμος πρέπει να αποτελεί το στήριγμα των ανθρώπων που αγωνίζονται και να τείνει χέρι βοηθείας σε όποιον παλεύει για την επιβίωση. Ένας δήμος που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών μας πρέπει να είναι και συντονιστής και συμπαραστάτης κάθε δοκιμαζόμενης οικογένειας ή κλάδου».

Συνεργάτες του κ. Παππά κατέγραψαν τις προτάσεις που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου προκειμένου να επεξεργαστούν περαιτέρω τρόπους συνεργασίας και βοήθειας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι κατά την άποψή του «οι οδηγοί ταξί είναι οι πιο γνήσιοι ρεπόρτερ του τι συμβαίνει στην πόλη. Θέλουμε να μας μεταφέρετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά από την κίνηση μέσα στην πόλη λόγω της επαγγελματικής σας ιδιότητας κι έτσι, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον, κάνουμε την λειτουργία της πόλης πιο ευέλικτη».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Γιάννης Τζήμας στους 93,7: « Η παρουσία του κόσμου, ήταν μια θαυμάσια εικόνα στις Σέρρες»

Επόμενο άρθρο

Επίσκεψη του Μάκη Παπαδόπουλου στον πρώην Δήμο Φιλίππων