Dark Mode Light Mode

Συναντήσεις για τα απορρίμματα και το Περιγιάλι

Στην Κομοτηνή και στην Αθήνα

Την Κομοτηνή επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα ο Δήμαρχος Καβάλας όπου συγκεντρώθηκαν όλοι οι Δήμαρχοι της περιφέρειας, ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μ – Θ Θανάσης Καρούντζος, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης οι αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Δράμας, εκπρόσωποι της ΔΙΑΜΑΘ ΑΕ και υπηρεσιακοί παράγοντες προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα διαχείρισης απορριμμάτων. Η συνάντηση λειτούργησε ενημερωτικά για τον κ. Καρούντζο και στη διάρκειά της διαπιστώθηκαν τα σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας της ΔΙΑΜΑΘ εξαιτίας των Δημάρχων Ξάνθης, οι οποίοι δεν έλαβαν μέρος στην περσινή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ύστερα από αρκετά χρόνια η ΔΙΑΜΑΘ κινδυνεύει πλέον με λουκέτο, όχι μόνο λόγω δικής της αδράνειας αλλά και λόγω αδυναμίας ορισμένων Δημάρχων να παραχωρήσουν κάποιο οικόπεδο για την κατασκευή ενός κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών ή ενός σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Πάντως ο δήμος Καβάλας παρέλαβε την μελέτη για το κέντρο διαλογής και τον σταθμό μεταφόρτωσης τα οποία θα κατασκευαστούν στο Εσκή Καπού και στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από το λατομείο της ΕΡΓΟΜΑΡ. Ενώ προχωρά και η υπόθεση του ΧΥΤΑ.

Την ίδια ημέρα και λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Καβάλας συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών Θόδωρο Μουριάδη είχε προσωπική συνάντηση με τον περιφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες για το σχέδιο Περιγιαλίου. Εξετάσθηκαν τα σημεία όπου επικεντρώνονται οι επιφυλάξεις και οι παρατηρήσεις της αρμόδιας για την κύρωση επιτροπής. Διαπιστώθηκαν ορισμένα «αγκαθάκια» που καλό θα ήταν να εξομαλυνθούν μέσω του υπουργείου.

Την Τρίτη οι κ.κ. Σιμιτσής και Γιαννακίδης ταξίδεψαν στην Αθήνα και συνομίλησαν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Βαγγέλη Λιβιεράτο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Δόθηκαν κάποιες κατευθύνσεις ενώ επιστολή με ερωτήσεις έχει ήδη αποσταλεί από τις 24/10. Θετική ήταν η έκβαση της συζητήσεως και με το νομικό σύμβουλο του υπουργείου εάν όμως ο Δήμαρχος δε λάβει επίσημο έγγραφο στα χέρια του, δεν είναι διατεθειμένος να πιστέψει οτιδήποτε. Έτσι προτιμά να παραμένει επιφυλακτικός

 

=

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Κατάληψη τέλος στο 4ο ΕΠΑΛ

Επόμενο άρθρο

Μαραθώνιες συζητήσεις στο εργοστάσιο