Dark Mode Light Mode
Το οικονομικό πιέζει τον ΑΟΚ
Συνδικαλιστές δημοτικοί υπάλληλοι – Συζήτησαν θέματα Ο.Τ.Α.
Ήταν καπνός, όχι φωτιά

Συνδικαλιστές δημοτικοί υπάλληλοι – Συζήτησαν θέματα Ο.Τ.Α.

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας περιφερειακή συνάντηση διοικήσεων σωματείων τοπικής αυτοδιοίκησης, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ήδη ο Θ. Μπαλασόπουλος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζεται η ίδια περιοδεία σ΄ όλη την Ελλάδα. Στη συνάντηση της Καβάλας πήραν μέρος λίγοι σχετικά συνδικαλιστές, από τον Έβρο, την Ξάνθη, τη Δράμα, την Καβάλα, το Παγγαίο, τη Χρυσούπολη.

Εξαιτίας του ότι η περιφερειακή συνάντηση έγινε σε μικρή απόσταση από το δημαρχείο, την ίδια διαδικασία και συζήτηση παρακολούθησαν κι αρκετοί μεμονωμένοι δημοτικοί υπάλληλοι της Καβάλας.

Εισηγητής ήταν ο Θ. Μπαλασόπουλος. Μετά το τέλος της ομιλίας έγινε διάλογος. Συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση, όπου η πρόβλεψη της ομοσπονδίας είναι ότι δε θα γίνει κάτι ιδιαίτερο το 2013, οι απολύσεις, μία πρωτοβουλία της κυβέρνησης που άρχισε το 2012, ένα σχέδιο που είναι σε εξέλιξη και η λεγόμενη εργασιακή εφεδρεία.

Σ΄αυτό το σημείο ο Θ. Μπαλασόπουλος επανέλαβε ότι η Ομοσπονδία προτρέπει τα κατά τόπους σωματεία να προσφύγουν στα δικαστήρια, εντείνοντας έτσι την πίεση, προς την κυβερνητική πολιτική, προσπαθώντας να πετύχουν δικαστικές αποφάσεις που θα σταματήσουν τη διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας.

Η συνάντηση ήταν ειδική. Ασχολήθηκε με πολλά θέματα των δημοτικών υπαλλήλων, σε σχέση πάντα με τη γνωστή μνημονιακή πολιτική, αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Το οικονομικό πιέζει τον ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Ήταν καπνός, όχι φωτιά