Dark Mode Light Mode

Συνδυασμός στενά συνδεδεμένος με τον Σώρρα

Μια ακόμη προεκλογική εκδήλωση ενόψει των Δημοτικών εκλογών στην Καβάλα το Μάιο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Γαλαξίας».

Πρώτη φορά εμφανίστηκε η δημοτική παράταξη «Ενωμένοι – Ενεργοί Ελεύθεροι Έλληνες» παράταξη που έχει στενή σχέση με την γνωστή πρωτοβουλία του Αρτέμη Σώρρας.

Όπως προέκυψε από την εκδήλωση που έγινε παρουσία πολύ κόσμου, υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο ιχθυέμπορος Παράσχος Αγανικόλας.

Όσοι όμως υποστηρίζουν την πρωτοβουλία Σώρρας στην Καβάλα δεν είναι ούτε λίγοι ούτε ασχολήθηκαν τώρα με το θέμα. Στέκονται δυναμικά στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου γι’ αυτό και στην εκδήλωση δίπλα στον Παράσχο Αγανικόλα ήταν ο επικεφαλής της ομάδας φίλων του Αρτέμη Σώρρα στην Καβάλα, συνταξιούχος Γιάννης Μόμτσος.

Στους παρευρισκόμενους μοιράστηκε έντυπο υλικό που είχε σχέση με την πρωτοβουλία Σώρρα αλλά και υλικό που αναφέρονταν στα προτεινόμενα προγράμματα για υλοποίηση, προτάσεις δηλαδή που αφορούν την περιοχή της Καβάλας.

Σκοπός των προτάσεων είναι η Καβάλα να γίνει πιο όμορφη, ενεργή, κερδοφόρα και δημιουργική. Προτείνονται έργα τριών τύπων τα μη αποδοτικά, τα αποδοτικά και η εξαγορά των χρεών. Η εξαγορά των χρεών των ιδιωτών και των δημόσιων, των δημοτών και του Δήμου από τράπεζες, δημόσιο και εξωτερικούς δανειστές.

Ως έργο μπορεί επίσης να υπολογιστεί, αναφέρεται στο ίδιο έντυπο υλικό, η αναχρηματοδότηση, εξαγορά δανείων του Δήμου, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Δηλαδή σε συνεργασία με τον Δήμο μπορεί το ειδικό ταμείο να παρέχει τα χρήματα για να αποπληρωθούν τα δάνεια των δημοτών προς τις τράπεζες, να δοθούν καλύτεροι όροι αποπληρωμής τα δάνεια να είναι άτοκα, με δικαίωμα αποπληρωμής νωρίτερα χωρίς καθόλου έξοδα, για να αποφευχθούν οι κατασχέσεις των περιουσιών των συμπολιτών μας από τις τράπεζες.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και για την αποπληρωμή χρεών προς ΙΚΑ, Εφορία, εξωτερικούς δανειστές.

Το ακροατήριο αποτελούνταν από ανθρώπους που ήδη είναι ενημερωμένοι για την πρόταση του Αρτέμη Σώρρα και την εμπιστεύονται ή έστω την θεωρούν ύστατη ελπίδα.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση δεν ήξεραν πολλά πράγματα και ενημερώθηκαν πρώτη φορά σε αυτήν.

Γενικότερα υπήρχε ένα κλίμα στην εκδήλωση όχι τόσο προεκλογικό, όσο κλίμα να χρησιμοποιηθεί η πρόταση Σώρρα για να βγουν όσοι παρευρίσκονταν στην εκδήλωση από το μικρό ή μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Κλήθηκαν μάλιστα να υπογράψουν γράφοντας συγκεκριμένα τα στοιχεία τους ακόμη και το ΑΦΜ τους το ψήφισμα που απευθύνεται σε πάσα αρμόδια αρχή, ψήφισμα με το οποίο αυτός που υπογράφει, δέχεται και στηρίζει την πρόταση του Αρτέμη Σώρρα.

Οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία που αναφέρεται ως πρωτοβουλία -4Ε- γιατί είναι τέσσερις λέξεις που αρχίζουν από «Ε» Ενωμένοι Ενεργοί Ελεύθεροι Έλληνες, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν, να φτάσουν μέχρι τις εκλογές, απορρίπτοντας όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους που υπάρχουν ήδη στο Δήμο Καβάλας.

 

Προηγούμενο άρθρο

Εγκαίνια του FITNESS CLUB GENESIS της Μαρίας Δημητριάδου

Επόμενο άρθρο

Γενική κριτική στον … Ξιλόγη