Dark Mode Light Mode
Παραμύθια για την Αλφαβητοπαρέλαση
Συνεδρίασε η Διοίκηση της Δημωφέλειας – «Απλώνεται το κινέζικο
15 νέοι υπάλληλοι στη ΒΦΛ

Συνεδρίασε η Διοίκηση της Δημωφέλειας – «Απλώνεται το κινέζικο

Συνεδρίασε την Παρασκευή το μεσημέρι, το διοικητικό συμβούλιο της Δημωφέλειας. Πολλά τα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η Δημωφέλεια αποδέχτηκε να παραλάβει και να λειτουργεί με ευθύνη της ειδικό αυτοκίνητο μεταφοράς ατόμων με ειδικές ανάγκες, Πρόκειται για το αυτοκίνητο – ταξί που αγοράστηκε για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας, με χρήματα του ΟΠΑΠ. Έτσι το αυτοκίνητο αυτό θα γίνει λειτουργικό, καθώς για πολλούς μήνες, δεν κυκλοφορούσε και δεν εξυπηρετούσε τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

-Το Μάιο θα γίνει η διαδικασία πλειοδοτικού διαγωνισμού για να βρεθεί νέος ιδιώτης που θα μισθώσει το αναψυκτήριο της Δημωφέλειας στο φρούριο.

 

-Συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή της Δημωφέλειας στο 3ο αεροπορικό σόου που θα γίνει στην Καβάλα τέλος Ιουνίου.

-Προγραμματίστηκε η πρόσληψη εποχιακού προσωπικού. Το εποχιακό προσωπικό που θα προσλάβει η Δημωφέλεια είναι περιορισμένο, μόλις έξι άτομα. Δύο θα εργάζονται στην υποδοχή στο φρούριο, ένας στο χώρο στάθμευσης στη δημοτική αγορά, δύο θ΄ απασχοληθούν με την καθαριότητα του λαογραφικού μουσείου και της δημοτικής καπναποθήκης, ένας εποχιακός υπάλληλος με τη συντήρηση και καθαριότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων της δημοτικής αγοράς.

-Η Δημωφέλεια αποφάσισε επίσης να συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση για την 3η ηλικία που θα γίνει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Η έκθεση θα γίνει στο Σεπτέμβριο. Απευθύνεται σε κοινό ηλικίας άνω των 50 ετών.

Πρόκειται για απόφαση που πήρε η Δημωφέλεια και παλαιότερα όταν εξέταζε στοχευμένες δράσεις σε ειδικές μορφές τουρισμού.

Ενδιαφέρον έχει θέμα που απασχόλησε την διοίκηση της Δημωφέλειας για την ενοικίαση καταστήματος στη δημοτική αγορά. Πρόκειται για τα κινέζικα καταστήματα που λειτουργούν ήδη στη Δημοτική Αγορά.

Ο επιχειρηματίας, κινέζος ιδιοκτήτων των καταστημάτων, γίνεται από τους καλύτερους πελάτες της Δημωφέλειας, καθώς νοικιάζει ήδη έξι καταστήματα και με απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο αυτής, την Παρασκευή, θα νοικιάσει κι ένα έβδομο.

Τα έξι καταστήματα λειτουργούν ενωμένα. Το ένα δίπλα στο άλλο, ως ενιαίος χώρος. Το ίδιο θα γίνει και με το έβδομο κατάστημα. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κινέζος επιχειρηματίας θα πληρώνει ενοίκιο για τα επτά αυτά καταστήματα, σε μηνιαία βάση, ποσό που φτάνει τα 2.500 ευρώ.

 

Προηγούμενο άρθρο

Παραμύθια για την Αλφαβητοπαρέλαση

Επόμενο άρθρο

15 νέοι υπάλληλοι στη ΒΦΛ