Dark Mode Light Mode
Ο Γιώργος Παυλίδης διαμαρτύρεται
Συνεδρίασε η επιτροπή, τη Δευτέρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο
Πλησιάζει η ώρα του νέου διοικητή του νοσοκομείου;

Συνεδρίασε η επιτροπή, τη Δευτέρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Στο περιθώριο της συνεδρίασης έγινε γνωστό ότι τη Δευτέρα το απόγευμα θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, ενώ την Τρίτη το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκ νέου η οικονομική επιτροπή καθώς πρέπει να προετοιμάσει την πρόταση του Δήμου Καβάλας, σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ και τα έργα που ο Δήμος Καβάλας θα διεκδικήσει να χρηματοδοτηθούν από αυτό.

Στη χθεσινή συνεδρίαση όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Έλαβαν μέρος μόνο δημοτικοί σύμβουλοι  της πλειοψηφίας αφού για μία ακόμη φορά οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην οικονομική επιτροπή απουσίαζαν.

Οι ομόφωνες αποφάσεις αφορούσαν τα οκτώ τακτικά θέματα και τα έξι έκτακτα. Ειδικότερα:

-Διατίθεται ποσό 86.000 ευρώ από την ΣΑΤΑ για να εγκατασταθεί δεύτερος ανελκυστήρας στο έργο της ανοιχτής μονάδας χρονίως πασχόντων που γίνεται στο παλιό κτήριο των ΚΑΤΕΕ στον Άγιο Σίλα.

-Ενισχύεται οικονομικά η δημοτική κοινοτική αλληλεγγύη. Θα διατεθεί ποσό 15.000 ευρώ για έκτακτες αγορές τροφίμων, που θα ενισχύσουν τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου.

-Τέλος ο Δήμος Καβάλας θα πληρώσει ποσό 8.000 ευρώ περίπου για να δηλώσει ακίνητη περιουσία του στο εθνικό κτηματολόγιο.

– Με άλλες αποφάσεις η οικονομική επιτροπή ενέκρινε έργο συντήρησης του μονοπατιού της Παλαιάς Καβάλας, έως του ποσού των 12.000 ευρώ.

-Επιχορήγησε με 67.000 ευρώ το δημοτικό ωδείο.

-Εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα διαγωνισμών, όπως επίσης εγκρίθηκε με απευθείας ανάθεση η σύνταξη τοπογραφικής μελέτης για την οριστική μελέτη οδοποιΐας σε οδικές αρτηρίες, τις πράξεις εφαρμογής Περιγιαλίου. Το έργο αντί του ποσού των 17.700 ευρώ θα κάνει ο συμπολίτης τοπογράφος Γρηγόρης Παπαζώτος.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο Γιώργος Παυλίδης διαμαρτύρεται

Επόμενο άρθρο

Πλησιάζει η ώρα του νέου διοικητή του νοσοκομείου;