Με εικοσάλεπτη καθυστέρηση άρχισε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας με το αίτημα της προέδρου Άννας Σπανδώνη να μη διατυπωθούν εκτός ημερησίας διατάξεως ερωτήσεις, εκτός εάν αυτές αφορούσαν σε έκτατα θέματα. Ο Δήμος Ζαχαριάδης θέλησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με το 21ο δημοτικό σχολείο και την αναγκαστική μεταστέγαση των μαθητών του. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών Θόδωρος Μουριάδης σημείωσε ότι η μελέτη του κτηρίου εκπονήθηκε το 1973 και το έργο ολοκληρώθηκε μια δεκαετία αργότερα. Προβλεπόταν η ανέγερση ενός ορόφου αλλά τελικά το σχολείο έγινε διώροφο.
Το 2010 κι όταν άρχιζε το κομμάτι του ΕΣΠΑ με τα κονδύλια για τα σχολεία, προβλεπόταν η ένταξη του 21ου προκειμένου να ενισχυθούν τα θεμέλιά του. Το 2011 – 2012 δρομολογήθηκε η εκπόνηση των μελετών και διενεργήθηκε στατικός έλεγχος του σχολείου. Τότε διαπιστώθηκε το πρόβλημα και αποφασίστηκε να ενταχθεί έργο για την ενίσχυση του κτηρίου ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος, κυρίως σε περίπτωση ενδεχόμενου σεισμού. Πλήρης μελέτη με στατικές ενισχύσεις και προσθήκες είναι έτοιμη το δε ύψος της παρέμβασης ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Περιλαμβάνει ενίσχυση και προσθήκη αιθουσών καθώς και την ανέγερση ενός νηπιαγωγείου.
Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής συζήτησε το θέμα με τους βουλευτές κι επειδή το θέμα επείγει προτάθηκε να αρχίσει η υλοποίηση του έργου από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, πριν ανοίξει το σκέλος του ΕΣΠΑ κάτι που αναμένεται την ερχόμενη άνοιξη. Επιστολή θα σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας με το αίτημα του δήμου, το οποίο και θα ενισχυθεί με τις πιέσεις των βουλευτών. Υπό τις παρούσες συνθήκες εξασφαλίστηκαν επτά άδειες αίθουσες στο 22ο δημοτικό και άλλες δύο στο 19ο δημοτικό σχολείο. Τα κτήρια βρίσκονται σχετικά κοντά στο 21ο οι δε μετακινήσεις των μαθητών θα καλυφθούν από το γνωστό πρόγραμμα των δωρεάν μαθητικών μεταφορών. Τα νήπια θα στεγαστούν προσωρινά σε κτήριο της Παιδόπολης το οποίο έχει παραχωρηθεί στους διασώστες, κατόπιν συμφωνίας με την πρόεδρο Μαρίνα Φιλιππίδου.
Τρία έκτακτα θέματα τα οποία αφορούσαν σε αναμορφώσεις προϋπολογισμού της Δημωφέλειας συζητήθηκαν και τα οποία αφορούσαν κυρίως στο τουριστικό προϊόν του Πηλοθεραπευτηρίου. Ειδικότερα το πρώτο θέμα περιελάμβανε αναμορφώσεις κωδικών για αμοιβές έμμισθου προσωπικού, για εργοδοτικές εισφορές, το δεύτερο θέμα περιελάμβανε αναμορφώσεις σχετικά με έσοδα φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, με οικονομικές ενισχύσεις συλλόγων και με συντηρήσεις, ενώ το τρίτο θέμα περιελάμβανε τον ορισμό ορκωτών λογιστών. Τα δύο θέματα εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία αφού με τον ορισμό των ορκωτών λογιστών συμφώνησαν οι αρχηγοί των παρατάξεων.
Αν και είχε συμπεριληφθεί ως έκτακτο, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής απέσυρε το θέμα περί υπογραφής προγραμματικής συμβάσεως με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου «Λειτουργική αναβάθμιση συστήματος συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών ή και άλλων προϊόντων κατά την έννοια του Νόμου 2939/2001 και βελτίωση μεθοδολογίας Διαχείρισής του – Υποστηρικτικές ενέργειες Δήμου ΚΑΒΑΛΑΣ». Ο κ. Σιμιτσής εξήγησε ότι επειδή το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση του σώματος από το δήμαρχο Δράμας που είναι και ο πρόεδρος της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. πριν προχωρήσει το ζήτημα της υπογραφής.