Dark Mode Light Mode

Συνεδριάζει το Συμβούλιο του Νοσοκομείου

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει για πρώτη φορά το νέο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Καβάλας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 1.30 το μεσημέρι με 45 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Πρόκειται για θέματα εφημεριών των γιατρών, έλλειψης προσωπικού, αποσπάσεων, αμοιβαίες μετακινήσεις, ενώ θα δρομολογηθεί ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό του πολυϊατρείου στο Οφρύνιο, το οποίο όμως θα λειτουργήσει το 2015.

Στο θέμα του παλιού νοσοκομείου δεν υπάρχουν νεότερα από πλευράς 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και υπουργείου υγείας. Παρακολουθώντας κανείς τις εξελίξεις που ουσιαστικά δεν υπάρχουν, νομίζει ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ξέχαααν την εκκρεμότητα με το παλιό νοσοκομείο της Καβάλας.

Πολλοί μάλιστα λένε ότι τελικά δεν προσφύγει το δημόσιο στη δικαιοσύνη, αλλά αυτό πρέπει να γίνει από το Δήμο Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας ισχυρίζεται το αντίθετο. Άλλοι υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε εξέλιξη από πλευράς του δημοσίου θα υπάρξει μόνο μετά τη γνωμοδότηση ειδικού συμβουλίου του υπουργείου οικονομικών.

Μια γνωμοδότηση που σίγουρα είναι κρίσιμη για το ιδιοκτησιακό του παλιού νοσοκομείου, αλλά αναμένεται από το 2011. Υποτίθεται ότι ασκούνται πιέσεις αυτή η γνωμοδότηση να υπάρξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τέλος χθες ο διοικητής του νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης συνάντησε τον πρόεδρο των γιατρών του νοσοκομείου, Χάρη Τριανταφυλλίδη. Συζήτησαν οικονομικής φύσεως εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με τις εφημερίες. Σύντομα θα πληρωθούν οι εφημερίες του μηνός Ιανουαρίου του 2014. Σε εκκρεμότητα για γραφειοκρατικούς λόγους είναι οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2013, ενώ πολύ σύντομα θα πληρωθούν στους γιατρούς οι πρόσθετες εφημερίες για το τρίμηνο Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος του 2013.

 

Προηγούμενο άρθρο

Γεμάτο νερά το υπόγειο του «γυάλινου» κτηρίου!

Επόμενο άρθρο

Διαμαρτυρία μαθητών για το νέο λύκειο