Dark Mode Light Mode

Συνεδριάζουν

Στη Θάσο περιμένοντας λύση στο θέμα του προϋπολογισμού

Στη 1 σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει στον Λιμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου. Η συνεδρίαση είναι μια καλή ευκαιρία αναλυτικής ενημέρωσης για το γνωστό πρόβλημα του προϋπολογισμού του 2014, το οποίο παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει ακόμη λυθεί. Η διοίκηση του Δήμου Θάσου ελπίζει ότι έστω σήμερα το μεσημέρι θα φθάσει επιτέλους στον Επίτροπο στην Καβάλα το έγγραφο που περιμένει από την Αθήνα και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες από τον Δήμο Θάσου απομένει μόνο αυτό το έγγραφο για την τυπική και ουσιαστική λήξη του προβλήματος. Η διαδικασία αποστολής του εγγράφου φαίνεται να έμπλεξε και στη γραφειοκρατία κι έτσι κάτι απλό (όπως διαβεβαιώνει και το Υπουργείο Εσωτερικών) αργεί πολύ. Την ίδια ώρα ο προϋπολογισμός υλοποιείται μόνο για τα απαραίτητα ενώ δεκάδες ή και εκατοντάδες εντάλματα πληρωμών στοιβάζονται στην Καβάλα όπου σχεδόν καθημερινά προωθούνται για έγκριση.

Η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει άλλη άποψη. Θεωρεί ότι ο Δήμος Θάσου δεν έκανε σωστούς χειρισμούς κι έτσι υπάρχει αξεπέραστο πρόβλημα. Ο κ. Βλαστάρης σημειώνει ότι το θέμα έπρεπε να επανέλθει και να απασχολήσει νωρίτερα το δημοτικό συμβούλιο. «Στην Καβάλα υπάρχουν κάποιοι … καλοθελητές. Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό το πρόβλημα» είπε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου Δημήτρης Πιπίνης.

Στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου δεν υπάρχει θέμα σχετικό με τον προϋπολογισμό του 2014. Είναι ωστόσο βέβαιο ότι με την μορφή ερώτησης θα θίξουν το πρόβλημα οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που διαμαρτύρονται ότι τόσο καιρό δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση. Η διοίκηση του Δήμου Θάσου υποστηρίζει ότι το θέμα έληξε, απομένει μόνο το έγγραφο από την Αθήνα στην Καβάλα. Λέγεται μάλιστα ότι όταν στο Υπουργείο Εσωτερικών έμαθαν τι έχει συμβεί απόρησαν αφού όπως τόνισαν στον Δήμαρχο της Θάσου «…οι περισσότεροι δήμοι της χώρας έτσι εξυπηρετούνται, γιατί δεν έγινε το ίδιο και με σας;». Κάπου εδώ αποκτά ενδιαφέρον η δήλωση Πιπίνη περί «καλοθελητών». Κατά τη διοίκηση του Δήμου Θάσου το θέμα περιπλέχθηκε περισσότερο επίτηδες επειδή κάποιοι επιμένουν να το χρησιμοποιούν ως προεκλογικό ατού. Πρέπει τέλος να θυμίσουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τον προϋπολογισμό που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο αλλά αυτή η οδηγία προς το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έγινε έγγραφο από την Αθήνα στον Επίτροπο της Καβάλας. Αυτό το έγγραφο αναμένεται (εδώ και καιρό είναι αλήθεια) από μέρα σε μέρα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Μιλάνε με προπονητές… χωρίς να έχουν την ευθύνη της ομάδας

Επόμενο άρθρο

Με υποψηφίους ως ακροατήριο συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας