Dark Mode Light Mode

Συνεργασία και μοιρασιά των εξόδων

Δήμος Καβάλας και νοσοκομείο συνεργάζονται στενά αυτές τις ημέρες για να ληφθούν μέτρα προστασίας της περιουσίας του κάτω νοσοκομείου Καβάλας.

Ήδη ο Δήμος Καβάλας καθάρισε τον προαύλιο χώρο στο πίσω μέρος του κτηρίου, όπως και το σημείο όπου την προηγούμενη εβδομάδα εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Δεν εμπλέκεται όμως στον καθαρισμό του ακίνητου, καθώς χρειάζεται πολύ δουλειά, πολλά λεφτά, για ένα ακίνητο που ακόμα – είναι μεν στο δήμο – δεν έχει παραχωρηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος Καβάλας από την πλευρά του, θεωρεί ότι ο καθαρισμός του κάτω νοσοκομείου πρέπει να γίνει από ιδιώτη εργολάβο, καθώς χρειάζεται πολύ προσωπικό και πολλές ώρες δουλειάς.

Αντίθετα προετοιμάζει με το συνεργείο του τα πλέγματα που θα τοποθετηθούν στις εισόδους του κάτω νοσοκομείου για να μην μπορεί να μπει κανείς σε αυτό.

Δημοτικοί υπάλληλοι κατασκευάζουν αυτά τα πλέγματα που θα τοποθετήσουν τις επόμενες ημέρες.

Γενικότερα ο Δήμος Καβάλας έχει υποσχεθεί φωτισμό και κάμερες, προκειμένου να διευκολύνει τη φύλαξη του ακινήτου που τώρα γίνεται για περίπου 12 ώρες το 24ωρο, από ιδιώτη με εντολή του γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου. Ο Χρήστος Κοπατσάρης πέραν του ότι έχει καθημερινή συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους – κυρίως το Θόδωρο Μουριάδη – ασχολείται με τη δουλειά που πρέπει να γίνει για τον εσωτερικό καθαρισμό του κτηρίου.

Συζητά πως θα γίνει η δουλειά με συνεργάτες του. Έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να γίνει διαγωνισμός, καθώς το έργο είναι μεγάλο και θα είναι αρκετά ακριβό. Πάντως χρήματα λέγεται ότι θα υπάρξουν μέσα από την 4η υγειονομική περιφέρεια.

Αυτές οι λεπτομέρειες που είναι σημαντικές για την προστασία της ακίνητης περιουσίας, θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες τώρα που οι βουλευτές καλούνται να προωθήσουν στο υπουργείο υγείας, το βασικότερο θέμα, την αποδοχή και την υηογραφή από τον υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, της προγραμματικής σύμβασης που έχουν υπογράψει η 4η υγειονομική περιφέρεια και ο Δήμος Καβάλας, από το 2012. Αυτή ήταν άλλωστε η συμφωνία ανάμεσα στους τοπικούς παράγοντες και την 4η υγειονομική περιφέρεια πριν από 10 ημέρες σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο.

Αυτό το θέμα είναι το πιο ουσιαστικό, μέχρι και χθες πάντως, δεν υπήρχαν νεότερα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Χαμηλοί τόνοι από το Φιλόσογλου

Επόμενο άρθρο

Γιάννης Τζήμας στους 93, 7: « Μας πλήγωσε ο τραυματισμός του Κατσαρέ»