Dark Mode Light Mode

Συνεργασία Ρόταρι – Εταιρίας MEDEQ

Μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία είχε το Σάββατο το πρωί πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας με την τοπική εταιρία MEDEQ. Παρουσιάστηκε – δωρεάν μάλιστα – ένα καινοτόμο προϊόν της εταιρίας MEDEQ

Ένα τεστ μιας χρήσης, προληπτικής μέτρησης χοληστερίνης, ουρικού οξύ, γλυκόζης. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι βρέθηκαν το Σάββατο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στον ειδικό χώρο που υπήρχε στην πλατεία Καπνεργάτη, υποβλήθηκαν στην προληπτική μέτρηση εντελώς δωρεάν.

Πίσω από αυτή την πρωτοβουλία βρίσκεται μία σημαντική προσπάθεια της τοπικής εταιρίας η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ιατρικών μηχανημάτων από το 1979. Η MEDEQ υπάρχει από το 2005, με προσπάθειες συγκεκριμένες κι αποτελεσματικές στην καινοτομία.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο Γιώργος Παπαθανασίου το συγκεκριμένο μέσο μιας χρήσης υπάρχει εδώ και καιρό, πρόσφατα όμως ισχυροποιήθηκε και ενισχύθηκε περαιτέρω.

Το προϊόν παρασκευάζεται στην Ελλάδα. Η εταιρία του κ. Παπαθανασίου είναι γνωστή για τη δραστηριότητά της κι από το γεγονός ότι πριν από λίγα χρόνια είχε κάνει δώρο έναν αξονικό τομογράφο στο νοσοκομείο Καβάλας, όταν ο βασικός αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου λόγω βλάβης είχε τεθεί εκτός λειτουργίας.

Όσοι δε μπόρεσαν να επωφεληθούν της εκδήλωσης το Σάββατο, μπορούν να μάθουν περισσότερα πράγματα επισκεπτόμενοι τα γραφεία της εταιρίας της MEDEQ στη διασταύρωση των οδών Κλείτου και Δαγκλή, στην περιοχή του Εργατικού Κέντρου.

Το τεστ είναι γρήγορο κι αξιόπιστο αλλά και πιστοποιημένο. Ο Γιώργος Παπαθανασίου είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

 

«Είναι ένα μηχάνημα φορητό, που ουσιαστικά εδώ και πολλά χρόνια μετρούσε μόνο το ζάχαρο. Οι βιολόγοι μας κάθισαν κάτω (συγκεκριμένα από την πόλη μας) και βγάλανε άλλες δύο παραγράφους μέσα στο ίδιο μηχανημα. Από κει και πέρα έχει πιστοποιηθεί η ακρίβειά του, με μετρήσεις στο μικροβιολογικό εργαστήριο κ.λ.π.»

ΕΡ: Βλέπουμε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Ήταν κάτι το αναμενόμενο αυτό;;

ΑΠ: «Ναι ήταν αναμενόμενο, γιατί πραγματικά είναι επάρατη νόσος η ασθένεια του διαβήτη».

ΕΡ: Το μηχάνημα αυτό πόσο απλά τα κάνει τα πράγματα;

ΑΠ: «Πάρα πολύ απλά. Ανά πάσα στιγμή ο άνθρωπος ξέρει που βρίσκεται το ζάκχαρό του. Απαλλάσσεται από έναν μεγάλο κόπο να μετριέται και να έχει την αμφιβολία τι θα φάει, πως θα φάει και πως θα το φάει.

Έχει αξιοπιστία και είναι πάρα πολύ γρήγορο, η χοληστερίνη πάει γύρω στο 1,5 λεπτό, το ουρικό οξύ περίπου πέντε δευτερόλεπτα και το ζάκχαρο αντιστοίχως πέντε δευτερόλεπτα».

ΕΡ: Κάποιος που δε μπόρεσε να είναι το Σάββατο το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη, που μπορεί να σας βρει;

ΑΠ: «Βρισκόμαστε στην Κλείτου και Δαγκλή γωνία, όποιος θέλει κι όπως θέλει να έρθει να τον βοηθήσουμε…»

 

Προηγούμενο άρθρο

Νέο περιστατικό πυρκαγιάς στο σκουπιδότοπο

Επόμενο άρθρο

Έτρεξαν στη βροχή για τον αγώνα κατά των ναρκωτικών