Dark Mode Light Mode

Συνεχίζεται η κατάληψη του διοικητηρίου

Εν αναμονή της επίσκεψης του περιφερειάρχη στην Αθήνα

 

Συνεχίστηκε και τη Δευτέρα η κατάληψη του διοικητηρίου από τους εργαζόμενους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας όπως ακριβώς είχε αποφασιστεί από την περασμένη Παρασκευή. Οι υπάλληλοι ανέμεναν τα αποτελέσματα της σημερινής επισκέψεως του περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρη Γιανανκίδη στην Αθήνα, με θέμα τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Γιαννακίδης την προηγούμενη εβδομάδα είχε δεσμευθεί ότι δε θα υπογράψει διαπιστωτικές πράξεις, κάτι που χαρακτήρισε ως προσωπική και πολιτική του επιλογή.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας Κώστας Θερίου προβλέπει ότι η υπόθεση οδηγείται στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Παρά το γεγονός ότι ακόμη και οι υπουργοί δηλώνουν πως δε θα υπογραφούν απολύσεις, ωστόσο βάσει του νόμου οι απολύσεις υλοποιούνται αυτοδίκαια μετά την έλευση δώδεκα μηνών και μίας ημέρας. Με δεδομένο ότι οδεύουμε προς το τέλος του μήνα, ο κ. Θερίου απέκλεισε το ενδεχόμενο να μη γίνει κανονικά η πληρωμή των εργαζομένων, αφού η μισθοδοσία φεύγει για τη Ενιαία Αρχή Πληρωμών το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα για τον επόμενο.

Για την ιστορία υπενθυμίζεται ότι εάν εφαρμοστούν τα υπουργικά λεγόμενα, τότε δύο εργαζόμενοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κι άγνωστος παραμένει ο αριθμός όσων θα τεθούν σε αργία. Δύο είναι οι λίστες, με την πρώτη να αφορά στο μέτρο της διαθεσιμότητας και η δεύτερη να περιλαμβάνει τους επίορκους υπαλλήλους που τίθενται σε αργία μέχρι να εκδοθούν οριστικές αποφάσεις. Ανάλογες περιπτώσεις επίορκων υπάρχουν και στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, τα στοιχεία όμως είναι εμπιστευτικά και τα διαχειρίζεται η διοίκηση.

Σε κατάληψη τελούν όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες, εξαιρούμενες όσες ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και η πολεοδομία και η πρόνοια, που ανήκουν στην αρμοδιότητα του δήμου.

 

=

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο ΄Αγγελος Κορωνιός ο νέος προπονητής της ΕΝΩΣΗΣ

Επόμενο άρθρο

Συνεχίζεται η απεργία των φαρμακοποιών