Dark Mode Light Mode

Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος λόγω χρεών

Κοινωνικά προβλήματα ανακύπτουν συνεχώς στην πόλη και το νομό Καβάλας εξαιτίας του ότι η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα, εκεί όπου υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί. Πρόκειται για πολλές περιπτώσεις μεταξύ των οποίων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπου η ΔΕΗ μετά από υπομονή που κάνει, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται, οδηγείται στο σημείο να κόψει το ρεύμα.

Χθες έκοψε το ρεύμα σε οικογένεια που διαμένει σε χωριό του πρώην Δήμου Ελευθερών. Στο σπίτι μένει το ζευγάρι μαζί με το ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Το χρέος έφτανε στα 1700 ευρώ. Η ΔΕΗ για να προβεί σε διακανονισμό ζητούσε τουλάχιστον 500 ευρώ. Ο άνεργος πατέρας δε μπόρεσε να συγκεντρώσει παρά μόνο το ποσό των 300 ευρώ. Χθες λοιπόν εργολάβος διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ο ιδιώτης βγήκε να βρει δανικά προκειμένου να συμπληρώσει το ποσό των 500 ευρώ. Με τη βοήθεια τοπικών παραγόντων δεν αποκλείεται σήμερα να συγκεντρωθεί το προβλεπόμενο ποσό και το ρεύμα να επανασυνδεθεί στο σπίτι. Πρόκειται για ένα από τα πολλά παρόμοια περιστατικά, που δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας, γιατί η ΔΕΗ ενώ ισχυρίζεται ότι δείχνει κατανόηση σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, τελικά δίνει λίγο παραπάνω χρόνο απ΄ ότι συνήθως σε αυτές και με άνωθεν εντολες από την Αθήνα, έρχεται η ώρα που διακόπτεται το ρεύμα.

Στην περίπτωση που αναφέρουμε ο άνεργος άνδρας περιμένει το καλοκαίρι για να δουλέψει εποχιακά στην περιοχή του πρώην δήμου Ελευθερών.

Πέρασε το χειμώνα με το επίδομα ανεργίας μόνο. Αυτό το ποσό που εισέπραττε κάθε μήνα, το χρησιμοποιούσε για να στηρίζει άλλο παιδί της οικογένεις που σπουδάζει και για τις καθημερινές ανάγκες του σπιτιού.

 

Προηγούμενο άρθρο

Νίκος Πενταζίδης: « Πληρώσαμε τις επιλογές του περασμένου καλοκαιριού»

Επόμενο άρθρο

Δημοτικά έργα σε εξέλιξη