Dark Mode Light Mode

Συνεχίζουμε χειμερινά και πιο … σφχιτά !

Πάντως αυτός που δεν είδε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ και άκουσε 3-1 τελικό σκόρ , άκουσε 3 πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και 3 αποβολές σε βάρος της Άντερλεχτ θα έχει την εντύπωση οτι ο Μαρινάκης προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση “έπιασε” και τα δοκάρια.

Είναι πολλά τα λεφτά για την ομάδα που περνάει στην επόμενη φάση και ο Μαρινάκης δεν ήτανε διατεθειμένος να φθάσει στην βρύση και να μην πιεί νερό. Ο Ολυμπιακός σαφώς ανώτερος προκρίθηκε δίκαια ΄και πέτυχε τον στόχο του που είναι να περάσει στους 16. Απο εκεί και μετά πηγαίνεις χωρίς άγχος, παίζεις και οτι βγεί.

Αν βγεί το καλύτερο κανένα πρόβλημα και αν έρθει το χειρότερο πάλι δεν τρέχει τίποτα.

Ο Ολυμπιακός η τελευταία΄φορά που πέρασε στους 16 ήταν την αγωνιστική περίοδο 2009 – 2010.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και πάμε πιο σφιχτά και πιο χειμερινά αφού το περιβόητο κύμα κακοκαιρίας έφθασε και στην περιφέρεια μας με μοναδικό χαρακτηριστικό το δριμύ ψύχος.

Τα χιόνια μείνανε στην Νότια Ελλάδα ενώ και στην γειτονική Τουρκία έπεσε μπόλικο χιόνι.

Εμείς μάλλον θα την βγάλουμε μόνο με κρύο το οποίο και θα συνεχιστεί αφού ο χειμώνας μόλις ξεκίνησε.

Για την δική μας περιοχή η ΕΜΥ δίνει πολικές θερμοκρασίες μέχρι και τέλος της εβδομάδας αλλα μην περιμένετε κάτι διαφορετικό την ερχόμενη εβδομάδα.

Ετσι θα πάει όλος ο Δεκέμβρης και μπορεί το δεύτερο 15θήμερο να έχουμε χιόνια και εδώ στην Ανατολική Μακεδονία.

Το άλλο μέτωπο το ανοιχτό των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα μπορεί μέσα στην εβδομάδα και να κλείσει αφού αυτή είναι η βούληση της ελληνικής πλευράς που θέλει συμφωνία μέσα στην εβδομάδα και εκτμαίευση της δόσης του 1 δις ευρώ που εκκρεμεί απο το καλοκαίρι για να πάρουμε γιορτές που είναι τις ανάσες που χρειαζόμαστε.

Επειδή το 1 δις αυτό που το περιμένουμε απο το καλοκαίρι θα πέσει στην αγορά και δεν θα επιστρέψει στα ταμεία τους ώς τόκος για τον λόγο αυτό και το κόψανε και παλεύουμε σήμερα να το πάρουμε πρίν απο τις γιορτές.

Αν τα καταφέρουμε θα φανεί.

Μέσα σε όλα έχουμε την Λαγκάρντ που για άλλη μια φορά αναγνώρισε τα λάθη που γίνανε στην περίπτωση της Ελλάδας αλλα μέχρι εκεί όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Δηλαδή είναι σα να μας λέει οτι ΟΚ κάναμε λάθη αλλα δεν αλλάζει κάτι , δεν μπορεί να αλλάξει κάτι και πάμε παρακάτω.

Είδατε πόσο εύκολα πηγαίνουν παρακάτω όταν πρόκειται για δικά τους λάθη και πόσο δύσκολα όταν πρόκειται για δικά μας ;

Απο την στιγμή που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να διορθώσουν έστω και καθυστερημένα τα λάθη τους που αγγίζουν τα όρια του εγκλήματος καλύτερα να μην κάνουν καμμία αναφορά.

Δεν μας φθάνει και θα έλεγα οτι μας εκνευρίζει κιόλας μόνο η αναγνώριση των λαθών τους.

Οσο αφορά τώρα το μέτρο της επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος στις οικογένεις με κοινωνικό τιμολόγιο και στις οικογένειες που δεν έχουν αν ξεπεραστούν όλα τα άλλα γραφειοκρατικά προβλήματα το κόστος της επανασύνδεσης θα το πληρώνουν όλοι οι έλληνες πολίτες με 50 λεπτά επιπλέον επιβάρνυση σε κάθε λογαριασμό.

Ετσι όπως προσεγγίζει το θέμα η κυβέρνηση να δείτε οτι δεν θα γίνει τίποτα και το μέτρο αυτό της κοινωνικής πολιτικής θα πέσει στο κένο λόγω της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού και γενικότερα όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται σε αυτήν την ιστορία.

Είναι αυτό που λέμε το μυαλό θέλει αλλα το σώμα δεν μπορεί.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Ημέρα συντήρησης φαναριών ...