Dark Mode Light Mode

Συντήρηση σε ένα έργο των Βουλγάρων!

Τις επόμενες ημέρες η ΔΕΗ θα ολοκληρώσει απαραίτητο έργο συντήρησης που συνδέει το σήμερα με το χθες, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κέντρο της πόλης, με την ίδια την ιστορία της πόλης. Πρόκειται για υποσταθμό της ΔΕΗ που λειτουργεί από το 1942. Φιλοξενείται σ΄ ένα μικρό κτίσμα που βρίσκεται ανάμεσα στα καταστήματα της οδού Ομονοίας και το κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εκεί πρώτοι οι Βούλγαροι την περίοδο της Κατοχής, δημιούργησαν και λειτούργησαν υποσταθμό ρεύματος για να εξυπηρετήσουν το στρατηγείο τους, αφού εκείνα τα χρόνια στρατηγείο των Βουλγάρων ήταν το κτήριο που σήμερα φιλοξενεί την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο υποσταθμός έμεινε, από το 1942 στο ίδιο κτίσμα, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του κέντρου, κυρίως των πεζόδρομων και μέρος του τμήματος της οδού Ομονοίας.

Ποτέ η ΔΕΗ δεν είχε κάνει σε αυτόν συντήρηση. Τώρα βρέθηκε η ευκαιρία για την απαραίτητη συντήρηση, χωρίς ν΄ αυξηθεί η ισχύς του. Οι εργασίες ως τον υποσταθμό έχουνε ολοκληρωθεί, το προσωπικό εργάζεται μέσα στο κτίσμα όπου λειτουργεί ο υποσταθμός όπου αντικαθίστανται τα πάντα.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις προσεχείς ημέρες.

 

Προηγούμενο άρθρο

Αναβολή ασφαλτόστρωσης λόγω μη έκδοσης αδειών

Επόμενο άρθρο

Ο κανονισμός θα επιφέρει ευταξία στους πεζόδρομους