Dark Mode Light Mode
Κατατέθηκε πρόταση στο ΤΑΪΠΕΔ
Συνυπέγραψαν τη σύμβαση για την κατασκευή της μονάδας φροντίδας στον Άγιο Σίλα
Ημερίδα για το ελαιόλαδο Θάσου

Συνυπέγραψαν τη σύμβαση για την κατασκευή της μονάδας φροντίδας στον Άγιο Σίλα

 Το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων – Νεαπόλεως & Θάσου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Προκόπιος υποδέχθηκε τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρη Γιαννακίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά, τον Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή και τον αντιδήμαρχο τεχνικών Θόδωρο Μουριάδη, καθώς και τον εκπρόσωπο της τεχνική εταιρείας SOLIS AE από τη Λάρισα προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση του έργου για την κατασκευή της ανοικτής και κλειστής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων στην περιοχή του Αγίου Σίλα.

Ο κ. Γιαννακίδης θυμήθηκε τη συγκίνηση που αντίκρισε στο πρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη όταν του επιδόθηκε η απόφαση ένταξης του έργου, αφού είναι γνωστό ότι η κατασκευή της μονάδας αποτελεί ένα στόχο ζωής για τον Ποιμενάρχη μας. Χθες συνυπέγραψαν τη σύμβαση οι τρεις εταίροι, Ιερά Μητρόπολη – Δήμος – Κατασκευαστική Εταιρεία, επομένως το έργο επιτέλους δρομολογείται. Ο ανθρώπινος πόνος και το δράμα που σήμερα βιώνουν αρκετοί πολίτες μπορεί να απαλυνθεί από την εκκλησία της αγάπης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Προκόπιος εξέφρασε τη χαρά του για το τέλος της καθυστερήσεως, οφειλόμενης σε πολλούς και ποικίλους λόγους, διότι έφτασε επιτέλους η ώρα της υπογραφής με τον ανάδοχο του έργου. Η μονάδα θα έχει δυναμικότητα 120 κλινών η δε σημαντικότητα του έργου κρίνεται από τη ζήτηση που καταγράφεται σε παρόμοιες μονάδες, προκειμένου να αντιμετωπισθούν υπαρκτά ποιμαντικά προβλήματα που αφορούν στην τρίτη ηλικία και σε χρονίως πάσχοντα άτομα.

Ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα αποκτά το έργο με τα δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εθνικό σύστημα υγείας. Έχοντας την εμπειρία του εύρυθμα λειτουργούντος ιδρύματος δυναμικότητας 90 κλινών στη Χρυσούπολη, η Ιερά Μητρόπολη θα φροντίσει και για τη λειτουργία της μονάδας στον Άγιο Σίλα. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Προκόπιος διατύπωσε επίσης την ελπίδα του για την ολοκλήρωση της κατασκευής εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των πολιτών.         

Κύριος του έργου είναι φυσικά η Μητρόπολη, ελλείψει όμως πιστοποιημένης τεχνικής αρχής, ο δήμος Καβάλας προσέφερε τη τεχνογνωσία της τεχνικής υπηρεσίας του συνεργαζόμενος με τους εξωτερικούς συνεργάτες της Μητροπόλεως. Εκπροσωπώντας την καβαλιώτικη κοινωνία, ο Κωστής Σιμιτσής ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για το δώρο που προσφέρει και θα λειτουργήσει για την ανακούφιση των πολιτών. Η ανταπόδοση του δώρου εκ μέρους του δήμου είναι η εκπόνηση των μελετών, η προετοιμασία του φακέλου και η τελική υπογραφή της συμβάσεως με την ανάδοχη εταιρεία. Κόπος και προσπάθεια καταβλήθηκαν προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα, αλλά το αίσιο αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε λόγω της καλής συνεργασίας και άλλων φορέων όπως για παράδειγμα το δασαρχείο.    

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά στις εργασίες διαμόρφωσης και τελειοποιήσεως ενός κτηρίου που είναι ήδη κατασκευασμένο. Προβλήματα με το δρόμο, την πρόσβαση και το αισθητικό δάσος επιλύθηκαν. Οι εργασίες εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό του δήμου για κατασκευή βιοκλιματικών κτηρίων που εξασφαλίζουν εξοικονόμηση ενέργειας κι άρα η κατασκευή θα είναι μοντέρνα σε μηχανολογικό επίπεδο.

Συμφωνία κυριών έχει προηγηθεί με την ανάδοχο εταιρεία SOLIS AE προκειμένου να απασχοληθούν καβαλιώτες στη διάρκεια της κατασκευαστικής φάση του έργου.

Τη χαρά του για την υπογραφή της συμβάσεως εξέφρασε από την πλευρά του και ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς αφού τίθεται σε φάση υλοποιήσεως ένα έργο που επί σειρά ετών παρέμενε ανεκτέλεστο. Ένα έργο τόσο απαραίτητο για την τοπική κοινωνία είναι αυτονόητα και καλοδεχούμενο από όλους, συμπλήρωσε ο κ. Γρανάς.

Προηγούμενο άρθρο

Κατατέθηκε πρόταση στο ΤΑΪΠΕΔ

Επόμενο άρθρο

Ημερίδα για το ελαιόλαδο Θάσου