Dark Mode Light Mode

Σχολικοί φύλακες και άλλοι σε πορεία διαμαρτυρίας

Με καθυστέρηση μεγαλύτερη των δύο ωρών έφτασαν το μεσημέρι στο δημοτικό κήπο, οι ευρισκόμενοι σε διαμαρτυρία σχολικοί φύλακες, που είχαν ξεκινήσει το πρωί από την Αλεξανδρούπολη.

Δεν είναι μόνοι τους, συνοδεύονται από απεργούς των εργοστασίων coca cola στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, από παλιούς εργαζόμενους της ΕΡΤ και το δίκτυο SOS Χαλκιδική. Το μεγάλο αυτό καραβάνι που όσο θα πλησιάζει στην Αθήνα θα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, έφυγε με καθυστέρηση από την Αλεξανδρούπολη – περίπου 45 λεπτά.

Η αστυνομία που συνοδεύει την αυτοκινητοπομπή, επέβαλε η κίνηση των αυτοκινήτων στην Εγνατία οδό να είναι χαμηλής ταχύτητας.

Ταυτόχρονα η αυτοκινητοπομπή περασε από το κέντρο της Κομοτηνής, που δεν ήταν προγραμματισμένο, ενώ σταμάτησε και στο μπλόκο των αγροτών στη διασταύρωση Χρυσούπολης.

Για όλους αυτούς τους λόγους η αυτοκινητοπομπή έφτασε στο δημοτικό κήπο, περίπου στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ αναμένονταν στον κόμβο των «Άσπρων χωμάτων» στις 9.15 το πρωί.

Παρά την καθυστέρηση, όσοι μετέχουν στην αυτοκινητοπομπή έτυχαν θερμής υποδοχής. Εκεί ήταν αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι, όλοι σχεδόν οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Καβάλας, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής με δημοτικούς συμβούλους και αντιδημαρχους, ο Άρης Βέρρος, ο Δήμος Ζαχαριάδης, ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Τάσος Ιωαννίδης, συνταξιούχοι κι άλλοι εργαζόμενοι.

Αυτή η πρωτοβουλία στηρίχθηκε ψυχολογικά, ηθικά, στην Καβάλα χθες το πρωί. Κάποιος μπορεί να την παρακολουθήσει στο διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας «Μαραθώνιος πρωτογενούς πλεονάσματος».

Τ΄ αυτοκίνητα που ήρθαν στην Καβάλα ήταν περίπου 20. Σε όλους μίλησε ο Μανόλης Σταθόπουλος, επικεφαλής της πρωτοβουλίας των σχολικών φυλάκων.

Το κείμενο που μοιράσθηκε στους παρευρισκόμενους είναι το ακόλουθο:

 

Καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής

 

Στα χνάρια της πεζοπορίας διαμαρτυρίας των 560 χλμ. (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) οι σχολικοί φύλακες συνεχίζουμε με μία μεγάλη κινητοποίηση πανελλαδική αυτοκιντοπομπή από Αλεξανδρούπολη – Αθήνα κι από Νότι Ελλάδα στην πρωτεύουσα. Το «καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής».

Διαμαρτυρία:

-Ενάντια σε διαθεσιμότητες – απολύσεις

-Ενάντια στο μαζικό ξεπούλημα στα μεγάλα συμφέροντα κάθε δημοσίου και κοινωνικού αγαθού

-Ενάντια στους μισθούς και στις συντάξεις πείνας

-Ενάντια στην φοροληστεία, στα χαράτσια και στους πλειστηριασμούς κατοικιών

-Ενάντια στο μαύρο στην ΕΡΤ

-Ενάντια στο ξεθεμελίωμα του κοινωνικού κράτους

-Ενάντια στο μαρασμό της αγροτικής γης και τη διάλυση της αγροτικής οικογένειας

-Ενάντια στην τρόικα και τους πρόθυμους εντολοδόχους τους που έχουν σκοπό να σπείρουν το φόβο, τον τρόμο και την αβεβαιότητα σε εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί των χιλιάδων αυτοκτονιών. Αυτοί είναι οι δημιουργοί της ατέλειωτης λίστας ανέργων στον ιδιωτικό τομέα (πάνω από 1.500.000). Αυτοί είναι που στο βωμό της δήθεν σωτηρίας της χώρας οδηγούν ένα λαό στην εξαθλίωση, την αναξιοπρέπεια και τελικά στον εξανδραποδισμό.

Ζητάμε:

-Επιστροφή όλων των σχολικών φυλάκων στα σχολεία

-Καμιά απόλυση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

-Δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία

-Δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

-Επαναλειτουργία της ΕΡΤ στην υπηρεσία του λαού

-Προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της χώρας.

Στόχος μας:

-Να ηττηθεί αυτή η πολιτική

-Η κρίση τους δε θα γίνει δική μας

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Όλη η ΔΕΥΑΚ στο δικαστήριο

Επόμενο άρθρο

Το αγροτικό συλλαλητήριο της Δευτέρας θα γίνει στον… Δημοτικό Κήπο