Dark Mode Light Mode
Χωρίς συγκοινωνία αύριο η Θάσος λόγω απεργίας
Σύμφωνα με τον Β. Παππά «αόρατα χέρια» εμποδίζουν το νομοσχέδιο να φτάσει στη βουλή
Δύσκολα τα πράγματα για τον Λαυρεντιάδη

Σύμφωνα με τον Β. Παππά «αόρατα χέρια» εμποδίζουν το νομοσχέδιο να φτάσει στη βουλή

Με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στην Καβάλα οι εργαζόμενοι της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, προκειμένου να του παραθέσουν τα φλέγοντα ζητήματα της επιχείρησης, όπως για παράδειγμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση επί της ανανέωσης των συμβάσεων από τη βουλή. Ο κ. Καμμένος είχε εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους όταν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε επιστεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ. Έμπρακτο όμως είναι και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει το κόμμα με την κατάθεση ερωτήσεων στη βουλή, αφορούσες τα ζητήματα της επιχείρησης.

Κατόπιν της νέας ενημέρωσης που έλαβε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, υποσχέθηκε ότι θα θέσει εκ νέου το θέμα στη βουλή ρωτώντας για ποιο λόγο αν και η κυβέρνηση επιδιώκει επενδύσεις, ωστόσο δεν επιτρέπει αναπτυξιακές κινήσεις σε εταιρείες όπως η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ. Αν και ξεπεράστηκε το ζήτημα που είχε ανακύψει με το ΤΑΙΠΕΔ, αναφορικά με την ιδιοκτησία της ερευνητικής περιοχής, ωστόσο προέκυψε νέο πρόβλημα εξαιτίας του φορολογικού νομοσχεδίου και του ποσοστού ΦΠΑ που ζητείται.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι προχωρούν οι διακηρύξεις για τα πετρέλαια του Κατακόλου και του Πατραϊκού, η κυβέρνηση σκοπεύει να διαφοροποιήσει και πάλι τα δεδομένα, δημιουργώντας νέα γραφειοκρατικά κωλύματα. Αυτές οι παλινδρομήσεις θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα τη χώρα, σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Βαγγέλης Παππάς, διότι ο διεθνής διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη κι έχουν δοθεί προσφορές τιμολογημένες όμως βάσει του νόμου 4001/2011 «Για τη λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις».

Ζητήσαμε από τον Βαγγέλη Παππά μια πρόβλεψη για το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος κι εκείνος μας απάντησε: «Όταν επικοινωνούμε με τους αρμοδίους, υποστηρίζουν πως πρόκειται για διαδικαστικό ζήτημα που εντός των ημερών θα τακτοποιηθεί. Ο Γιώργος Καλαντζής είχε δηλώσει για παράδειγμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι το θέμα θα τελείωνε. Επικοινώνησα μαζί του την προηγούμενη Πέμπτη και μου είπε πάλι πως το θέμα τελειώνει. Πότε επιτέλους θα τελειώσει αυτό το θέμα, όταν η αίτηση έχει κατατεθεί από το Νοέμβριο του 2010;

Ασχέτως πάντως με το τι υποστηρίζουν οι τοπικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, όταν το νομοσχέδιο θα φτάσει επιτέλους στη βουλή, αναμένεται ότι θα αρχίσουν οι πύρινοι λόγοι των δύο αριστερών κομμάτων περί ξεπουλήματος. Προφανώς κάποιο αόρατο χέρι εμποδίζει το νομοσχέδιο προκειμένου να πάει προς συζήτηση και έγκριση από τη βουλή».

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Χωρίς συγκοινωνία αύριο η Θάσος λόγω απεργίας

Επόμενο άρθρο

Δύσκολα τα πράγματα για τον Λαυρεντιάδη