Dark Mode Light Mode

Σύντομα πεζόδρομος τμήμα της Δοϊράνης

Εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας βρέθηκαν χθες στο τμήμα της οδού Δοϊράνης που θα πεζοδρομηθεί, τοποθετώντας σχετικές προειδοποιητικές πινακίδες. Πρόκειται για το πολυσυζητημένο τμήμα της Δοϊράνης από την οδό Ομονοίας μέχρι την οδό Καράνου. Ο πεζόδρομος θα δοκιμασθεί για διάστημα περίπου δύο μηνών, η δε δοκιμή πρόκειται ν΄ αρχίσει πολύ σύντομα.

Στην ίδια περιοχή υπάρχουν επαγγελματίες που θίγονται από τον πεζόδρομο, για τους οποίους η διοίκηση του Δήμου εκτιμά ότι πλέον είναι πολύ λίγοι.

Αυτοί οι επαγγελματίες θεωρούν ότι είναι άδικο μέτρο η πεζοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος, διαψεύδοντας το Δήμο Καβάλας ότι λίγοι επηρεάζονται αρνητικά από την εφαρμογή του. Χθες ο αντιδήμαρχος Σάββας Εμφιετζής μίλησε στην εφημερίδα μας, για το θέμα, υποστηρίζοντας ότι πριν τη δοκιμή, πριν μπουν χθες οι σχετικές προειδοποιητικές πινακίδες είχαν αποφασισθεί όλα όσα έπρεπε ν΄ αποφασισθούν στις δημοτικές επιτροπές αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο. Είπε τα εξής:

 

«Ψηφίστηκε απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, οπότε πλέον θεωρείται ότι πρέπει να εφαρμοστεί η πιλοτική προσωρινά εφαρμογή – ας το πούμε έτσι – πεζοδρόμησης του τμήματος της οδού Δοϊράνης, που έχει να κάνει μεταξύ των οδών Ομονοίας και Καράνου, οπότε θα πρέπει να πούμε ότι ανάλογες πινακίδες τοποθετούνται προς γνώση και των οδηγών αλλά και των πεζών. Μετά τη δίμηνη εφαρμογή του μέτρου κι εφόσον τα στοιχεία μας είναι θετικά, θα προχωρήσουμε πιθανώς στη διεύρυνση του συγκεκριμένου μέτρου, οπότε θα έχουμε μία μόνιμη πεζοδρόμηση του συγκεκριμένου δρόμου, με όλες τις εφαρμογές που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους πεζοδρόμους, κι εννοώ για τις ώρες φορτοεκφόρτωσης και φυσικά ευελπιστώ ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να γίνουν και κάποια έργα. Βέβαια αυτό αφορά την τεχνική υπηρεσία, έτσι ώστε να μην υπάρχει το δεύτερο επίπεδο του δρόμου, που υπάρχει σήμερα».

ΕΡ: Πότε θ΄ αρχίσει η δοκιμαστική αυτή πεζοδρόμηση;

ΑΠ: «Από τη στιγμή που θα τοποθετηθούν πινακίδες, από σήμερα … βέβαια μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσει σίγουρα, από τη στιγμή που θα μπούνε οι πινακίδες. Οι τεχνικές υπηρεσίες πήγαν μέτρησαν για να βάλουν τις πινακίδες αυτές».

ΕΡ: Υπάρχουν κάποιες κυκλοφοριακές αλλαγές που επιφέρει αυτό το μέτρο;

ΑΠ: «Όχι. Τα ρεύματα ροής εάν εννοείτε των αυτοκινήτων, είναι ακριβώς τα ίδια και από την Καράνου καθώς κατεβαίνουμε από την Γαλλικής Δημοκρατίας, προς τον Άη Γιώργη και από την Δοϊράνης, απλά για να μπορούμε να πάμε ευθεία, θα μπαίνουμε από την Ίωνος Δραγούμη».

 

Προηγούμενο άρθρο

Ποιος θα κόψει τα υπόλοιπα χόρτα;

Επόμενο άρθρο

Οι απολύσεις χτυπούν την πόρτα του ΔΗΠΕΘΕ