Dark Mode Light Mode

«Σώθηκε» το έργο της Παιδόπολης

Η πρόεδρος Παιδόπολης Καβάλας, Μαρίνα Φιλιππίδου, ανακοίνωσε χθες στην εφημερίδα μας, ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε για σειρά μηνών το έργο ανακαίνισης και συντήρησης της Παιδόπολης, λύθηκε. Το έργο παραμένει χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, αν και υπήρχε φόβος απένταξής του. Όχι μόνο ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες, αλλά τώρα όλοι βιάζονται προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση άμεσα κι ο ανάδοχος εργολάβος να ξεκινήσει τις εργασίες στην Παιδόπολη, αρχές φθινοπώρου και συγκεκριμένα το Σεπτέμβρη. Εικάζεται ότι για λόγους που έχουν σχέση με την περαίωση του προγράμματος ΕΣΠΑ, οι εργασίες ολοκλήρωσης αυτής εργολαβίας, μπορούν να συντομευθούν και αυτό τελικά να είναι έτοιμο πολύ νωρίτερα απ΄ ότι προβλέπονταν.
Τα προβλήματα για το συγκεκριμένο έργο του ΕΣΠΑ άρχισαν τον Απρίλιο όταν αυτό κι άλλα μαζί, κρίθηκε πως πρέπει να εξεταστεί από την αρχή. Αυτή η απόφαση πάρθηκε στο υπουργείο ανάπτυξης. Η κα Φιλιππίδου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου το έργο να σωθεί και τα κατάφερε, έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της, βοήθησαν οι βουλευτές της Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Πασχαλίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες στην Αθήνα και την Κομοτηνή. Η κα Φιλιππίδου είπε τα εξής: «Τον Απρίλιο του 2014, βγήκε μια απόφαση από το υπουργείο ανάπτυξης, ότι «παγώνουν» όλα τα έργα που είχανε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ώστε να επαναξιολογηθούνε και να αξιολογήσει εάν θα πάνε στο επόμενο πρόγραμμα. Έτσι λοιπόν κινδύνεψε και το έργο ανακαίνισης της Παιδόπολης, αλλά με πάρα πολλές προσπάθειες από την πλευρά μας, μας βοήθησε πάρα πολύ ο κ. Βαρζόπουλος, ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, μίλησα και τηλεφωνικά μαζί, όπως έχω μιλήσει και με τον κ. Γιαννούση, τον γενικό γραμματέα του ΕΣΠΑ, ο οποίος μας διαβεβαίωσε, όπως και ο νέος υφυπουργός Κωνσταντινόπουλος του υπουργείου ανάπτυξης, ότι το έργο της Παιδόπολης δεν κινδυνεύει κι ότι θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο, το αργότερο μέσα στον Αύγουστο του «14, ώστε από το Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν οι εργασίες. Να ευχαριστήσω και τους κυρίους Παναγιωτόπουλο και Πασχαλίδη, που όταν χρειάσθηκε μας βοήθησαν ώστε με τον τρόπο τους να ενισχύσουνε την απόφαση του κ. Γιαννούση».
ΕΡ: Αυτά τα νέα που μας λέτε, είναι πολύ πρόσφατα;
ΑΠ: «Την Πέμπτη 17 Ιουλίου, ο κ. Πιτσινίγκος, αρμόδιος στην περιφέρειάς μας, μου ανακοίνωσε ότι το έργο αυτό θα προχωρήσει – και τον ευχαριστώ πάρα πολύ – κι εκείνο, γιατί κι αυτός βοήθησε με το εισηγητικό του σημείωμα στο υπουργείο, ότι δηλαδή, απ΄ όλα τα έργα, το έργο της Παιδόπολης έπρεπε οπωσδήποτε να συνεχισθεί».

Προηγούμενο άρθρο

Η Μαρία Τσουρή σχολιάζει τη λειτουργία της Κυριακής και τις διαφωνίες

Επόμενο άρθρο

Εσπερινός στον Προφήτη Ηλία Ελαιοχωρίου