Dark Mode Light Mode

Τέλειωσαν οι αεροψεκασμοί

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή η αεροψεκασμοί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο γνωστό πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών.

Η ολοκλήρωση των αεροψεκασμών ήταν γεγονός αναμενόμενο. Πια οι μέρες του καλοκαιριού περιορίζονται και ο Αύγουστος δεν είναι μήνας κατάλληλος για αεροψεκασμούς.

Έτσι άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο. Η καταπολέμηση των κουνουπιών με αεροψεκασμούς με ελικόπτερο, τερματίζεται το 2ο δεκαπενθήμερο Ιουλίου.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι το Σεπτέμβρη με ιδιαίτερη ένταση όσο διαρκούν οι ζέστες. Ο επίγειος ψεκασμός – αντιμετώπιση κουνουπιών στο Νομό Καβάλας, γίνεται και στην πόλη της Καβάλας, στην περιοχή του Δήμου Νέστου αλλά και στην παραλία Οφρυνίου.

Τα αποτελέσματα ποικίλουν. Αλλού η κατάσταση θεωρείται καλή, αλλού το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τις μέρες του φεστιβάλ «πλάι στο κύμα», που έγινε με επιτυχία στην Κεραμωτή, δεν υπήρχε καθόλου πρόβλημα με τα κουνούπια.

Το γεγονός δημιούργησε αφορμή για πολλά σχόλια, καθώς οι πολίτες έλεγαν ότι όταν οι υπηρεσίες και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν λόγο, όταν το επιδιώκουν και το θέλουν πολύ, για παράδειγμα όταν πρόκειται για τις μέρες ενό φεστιβάλ, τότε μπορούν να αντιμετωπίσουν ριζικά το πρόβλημα των κουνουπιών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

4 απολύσεις στα CARREFOUR

Επόμενο άρθρο

Εξιχνίασαν κλοπές του περασμένου καλοκαιριού