Dark Mode Light Mode

ΤΑΡ στη διοικούσα του ΤΕΕ ΑΜ

Συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής στην Καβάλα η διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας. Το σημαντικότερο ίσως θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν αυτό του αγωγού ΤΑΡ. Έγινε συζήτηση χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη καινούρια απόφαση, διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών της επιτροπής.
Ο Λ. Βασιλειάδης επανήλθε δριμύτερος στη συνεδρίαση, ζητώντας να υπάρχει ενιαία στάση ανάμεσα στους φορείς των νομών Καβάλας – Δράμας. Επίσης παρατήρησε ότι ενώ ο Δήμος Δράμας δεν αντιδρά στο θέμα, ο Δήμος Δοξάτου διαμαρτύρεται έντονα. Ζήτησε λοιπόν και το ΤΕΕ τμ. Ανατολ. Μακεδονίας να παίξει τέτοιο ρόλο ώστε να υπάρχει ενιαίο μέτωπο, των δύο νομών απέναντι στους κατασκευαστές του αγωγού.
Άλλη είναι η άποψη της διοικούσας επιτροπής, η οποία προσεγγίζει εντελώς διαφορετικά το ίδιο θέμα.
Σχετικά με τις υπόλοιπες πτυχές της ίδιας υπόθεσης, αυτή η εβδομαδα, όλα δείχνουν ότι θα είναι ένα ακόμη 7ήμερο, κατά το οποίο η συζήτηση για τον ΤΑΡ θα κυριαρχήσει. Στο μέσο της εβδομάδας επισκέπτεται τη Δράμα με ενδεχόμενο να επισκεφθεί και την Καβάλα, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα. Η επίσκεψή του μόνο τυχαία δεν είναι. Φημολογείται ότι εντός της εβδομάδας εκπρόσωποι του αγωγού θα βρίσκονται στην επαρχία Καβάλας, για να δούνε από κοντά την προτεινόμενη ορεινή όδευση, πάνω από τα χωριά Ζυγό – Κρυονέρι – Φίλιπποι.
Η κα Τσανάκα, ο κ. Μαρκόπουλος, αλλά κι οι βουλευτές του νομού θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν και τις δύο ευκαιρίες. Και να συναντήσουν τον αζέρο πρέσβη και να δούνε από κοντά τη διαδικασία της αυτοψίας που θα κάνουν οι κατασκευαστές του αγωγού, στο κρίσιμο κομμάτι από τον Αμυγδαλεώνα μέχρι τα όρια του νομού Καβάλας με αυτόν της Δράμας.
Εντύπωση συνεχίζει και προκαλεί ο χειρισμός του θέματος της Νέας Καρβάλης από τον αγωγό ΤΑΡ ο οποίος δια των εκπροσώπων του, πολλές φορές υποσχέθηκε ότι στο συγκεκριμένο χωριό δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Τελικά συνέβη το αντίθετο κι όπως φαίνεται οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ επιμένουν στην χάραξη που θίγει τους μπαχτσέδες πλησίον της Νέας Καρβάλης.
Ο Μάκης Παπαδόπουλος με ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον τοπικό τύπο, ζητά να γίνει συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων με τη δήμαρχο για να αποφασισθεί κοινή στάση απέναντι στο πρόβλημα, της επαρχίας Καβάλας, περιοχή κοντά στα Τενάγη και στο ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, που ανέκυψε τελευταία, αυτό της Νέας Καρβάλης.
Η κα Τσανάκα δεν έχει απαντήσει ακόμα, αλλά δεν αποκλείεται έστω και αύριο να γίνει η συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων, που ζητά ο Μ. Παπαδόπουλος.

Προηγούμενο άρθρο

Λάδια στο οδόστρωμα

Επόμενο άρθρο

Στη δήμαρχο για το δρόμο Κρηνίδες – Λυδία