Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα του «ΟΣΚΑΡ» εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η τοπική αυτοδιοίκηση, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η ελληνική αστυνομία. Ήταν μία εκδήλωση για το διαδίκτυο, ώστε να είναι χρήσιμο στους μαθητές και να δημιουργεί προβλήματα. Ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Ράπτη να μιλήσει για την πρόληψη σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Η Έλενα Ράπτη είναι συντονίστρια της καμπάνιας «ένα στα πέντε» του συμβουλίου της Ευρώπης.
Μαζί με τον ταξίαρχο της ελληνικής αστυνομίας Μανόλη Σφακιανάκη, αρμόδιο για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, περιοδεύουν σε όλη τη χώρα. Ο Μανόλης Σφακιανάκης μιλά για το διαδίκτυο και σ΄ ένα μέρος της συζήτησής του, δίνει το λόγο στην Έλενα Ράπτη, που μιλά για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.
Το ίδιο πραγματοποιήθηκε στην εδώ εκδήλωση, στην αίθουσα του «Οσκαρ». Πρώτος στην εκδήλωση μίλησε ο διευθυντής του 4ου γυμνασίου Καβάλας Ευριπίδης Παπάζογλου. Λόγω εμφανούς τρακ ούτε καν που ακούστηκε η φωνή του. Παρόλα αυτά κατάφερε να καλέσει στο βήμα το δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, που είπε ότι το διαδίκτυο έχει πολλές καλές και ωφέλιμες χρήσεις. Έχει όμως και σοβαρούς κινδύνους. Πολλές είπε τα θύματα είναι μικρά παιδιά. Αμέσως δεχτήκαμε να συνδιοργάνωσουμε την εκδήλωση, ενώ συμπλήρωσε ότι, οι παριστάμενοι σε αυτήν είναι λίγοι, αλλά αναλαμβάνουν να διαδώσουν το μήνυμα και το συμπέρασμά της. Ο Μανόλης Σφακιανάκης ταξίαρχος της ελληνικής αστυνομίας, είπε στο ακροατήριο ότι ασχολείται είκοσι χρόνια με το διαδίκτυο, για το οποίο είπε πως είναι φως, αλλά έχει κι άσχημα μονοπάτια. Είπε επίσης ότι το 98% του διαδικτύου είναι θετικό. 2% μόνο το αρνητικό. Ζήτησε να μην δαινομοποιείται το διαδίκτυο. Είπε επίσης ότι το ιντερνετ δεν είναι κάτι γενικό κι αόριστο. Το ίντερνετ συμπλήρωσε είμαστε εμείς, γιατί εμείς γράφουμε. Όλος ο κόσμος γυρνά γύρω από το διαδίκτυο σημείωσε. Επέμενε μάλιστα ότι δεν υπάρχει ανωνυμία αφού κάθε υπολογιστής από την ώρα που μπαίνει στο διαδίκτυο έχει αριθμό, έχει ταυτότητα.
Τα προβλήματα που ανακύπτουν τα ανέφερε ως εξής: Η παιδική πορνογραφία, ο εθισμός, οι απάτες και ο αστεϊσμός ανάμεσα σε μαθητές.
Δεν γλυτώνει κανείς από την παιδική πορνογραφία γιατί η ελληνική αστυνομία διαθέτει τελευταίου τύπου μηχανήματα, είπε ο Μ. Σφακιανάκης.
Στη συνέχεια για θέματα παιδικής πορνογραφίας και ειδικότερα πρόληψης σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, έδωσε το λόγο στη βουλευτή Έλενα Ράπτη.