Dark Mode Light Mode

Τα γκαζάκια μάλλον δεν έσκασαν

Η Ελληνική αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας κινητοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής λίγα λεπτά πριν από την 4.00. Άγνωστοι πλησίασαν το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Ομονοίας – κατά πάσα πιθανότητα από την πλευρά του στενού της οδού Παύλου Μελά, τοποθέτησαν δίπλα στην πρόσοψη του καταστήματος προς την οδό Π. Μελά, εκρηκτικούς μηχανισμούς, αυτοσχέδιους και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Η πυροσβεστική υπηρεσία εκτιμά ότι επρόκειτο για δύο αυτοσχέδιους μηχανισμούς εκ των οποίων ενεργοποιήθηκε ο ένας.

Η αστυνομία θεωρεί ότι δεν ενεργοποιήθηκε κανένας από τους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς, πλην όμως ενεργοποιήθηκε ένα μικρό βεγγαλικό που είχε προστεθεί στους δύο μηχανισμούς. Εκδηλώθηκε πυρκαγιά μικρής έκτασης, που αντιμετωπίστηκε γρήγορα από το όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έσπευσε στο προαναφερθέν σημείο.

Η ζημιές ήταν περιορισμένες. Έτσι κι αλλιώς η πρόσοψη του καταστήματος κι από την πλευρά της οδού Π. Μελά, διαθέτει ειδικά ενισχυμένα τζάμια, που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα καθόλου εύκολα. Οι ζημιές ήταν πολύ περιορισμένες. Αφορούσαν κι ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην οδό Π. Μελά.

Το δελτίο που εξέδωσε η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας αναφέρει τα ακόλουθα: «Την 3/1/2014 και ώρα 3.50 στην Καβάλα, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό έξω από τραπεζικό κατάστημα με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε υαλοπίνακα του παραπάνω καταστήματος. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία. Οι δράστες αναζητούνται».

Θυμίζουμε ότι στις 3 Ιανουαρίου του 2011 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια σε αυτοκίνητα της δημοτικής αστυνομίας που ήταν παρκαρισμένα στην αυλή του κτηρίου του Εθνικού Οργανισμού Καπνού, κοντά στο δημαρχείο. Τότε τα γκαζάκια ειχαν ενεργοποιηθεί με αποτέλεσμα δύο αυτοκίνητα της δημοτικής αστυνομίας να καταστραφούν ολοσχερώς.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

«Τα καταστήματα που δούλεψαν ήταν η εφορία και οι τράπεζες»

Επόμενο άρθρο

Ντίνος Κανάκης: « Δεν ξέρω από που θα κρυφτούν, αν πούμε αυτά που έχουν συμβεί»