Dark Mode Light Mode

Τα δηλητηριασμένα κουφάρια ζώων σκοτώνουν

Κίνδυνος θάνατος!

«Κουφάρι αιγοπροβάτου ποτισμένο με ισχυρό δηλητήριο βρέθηκε στο δάσος Ζυγού, κοντά στον οικισμό Κοκκάλων της δημοτικής ενότητας Φιλίππων Καβάλας. Το γεγονός κατήγγειλαν τέσσερις κυνηγοί, όταν το προηγούμενο Σάββατο βρέθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή. Το κυνηγόσκυλο τους εντόπισε το κουφάρι του αιγοπροβάτου και ήρθε σε επαφή μαζί του (μυρίζοντας το και γλύφοντας το). Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έπεσε νεκρό μπροστά στα μάτια των κυνηγών που προσπάθησαν να το σώσουν παρέχοντας του αντίδοτο ατροπίνης. Δυστυχώς ούτε το αντίδοτο κατάφερε να κρατήσει στη ζωή το άτυχο τετράποδο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων κατοίκων της περιοχής, νεκρά αρπακτικά πτηνά εντοπίστηκαν σε κοντινό σημείο ενώ για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί και ο κυνηγητικός σύλλογος Καβάλας που έκανε αυτοψία και αναμένεται να εκδώσει δελτίο τύπου. Σύμφωνα με τους κυνηγούς, το πιθανότερο είναι να τοποθετήθηκε εκεί το κουφάρι του αιγοπροβάτου (το οποίο ήταν μισό) για την εξόντωση λύκων που επιτίθενται στα κοπάδια των κτηνοτρόφων».

Αυτή η είδηση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «philippi.in» και για το θέμα μας μίλησε χθες ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κώστας Καλαϊτζίδης, χαρακτηρίζοντας ως τραγική την κατάσταση που δημιουργείται με τα δηλητηριασμένα ζώα. Τα μέλη του συλλόγου υποπτεύονται τους δράστες χωρίς όμως να καταφέρνουν να αποδείξουν τις υπόνοιές τους. Το κουφάρι του αιγοπροβάτου τοποθετήθηκε εκεί κατά πάσα πιθανότητα ως παγίδα ώστε να εξοντώσει τους λύκους που επιτίθενται στα κοπάδια. Θύματα όμως των δηλητηριασμένων κουφαριών γίνονται και τα κυνηγόσκυλα.

Ο σύλλογος ενημερώθηκε από κυνηγό της περιοχής, τα κυνηγόσκυλα του οποίου δηλητηριάστηκαν και πέθαναν εξαιτίας της επαφής τους με το κουφάρι του ζώου. Ενώ από τους ίδιους λόγους πέθαναν και αρπακτικά που βρέθηκαν στο σημείο. Ο σύλλογος ενημέρωσε τις υπηρεσίες ενώ το κουφάρι απομακρύνθηκε άμεσα. Όπως μας εξήγησε ο κ. Καλαϊτζίδης, μπορεί ο στόχος εκείνων που τοποθέτησαν το κουφάρι να είναι κάποια αγέλη λύκων. Ωστόσο οι συνέπειες της πράξης μπορεί να αποδειχθούν ολέθριες ακόμη και για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι περπατούν συνοδευόμενοι από τα κατοικίδιά τους. Επιπλέον, τα δηλητήρια που χρησιμοποιούνται είναι τόσο ισχυρά ώστε δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ακόμη και ανίδεα ανθρώπινα θύματα.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πριν από λίγο καιρό με άλογα στην περιοχή της Χρυσουπόλεως και το περιστατικό στάθηκε αφορμή για τον θάνατο σπανίων ειδών αρπακτικών. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεννόηση με την ομοσπονδία σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων. Στέλνοντας μήνυμα ο Κώστας Καλαϊτζίδης προειδοποίησε τους δράστες ότι θα υποστούν τις συνέπειες εάν συλληφθούν κατά την τέλεση της πράξης τους, που προκαλεί τεράστιο ζήτημα δημόσιας υγείας.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο Δήμος αποβάλει σε 10 μέρες ΠΑΕ και Ερασιτέχνη - Φεύγει και ο Μοκάκε από το ρόστερ

Επόμενο άρθρο

Λίγη ακόμη υπομονή για το επίδομα ανεργίας ελεύθερων επαγγελματιών