Dark Mode Light Mode
Πυρκαγιά στο Κοκκινοχώρι
Τα επικίνδυνα παιχνίδια του Σιμιτσή με την ακροδεξιά
Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας "Απόστολος Παύλος"

Τα επικίνδυνα παιχνίδια του Σιμιτσή με την ακροδεξιά

Την περίεργη ανοχή ή ακόμη και την συγκατάθεση του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή φαίνεται να εκμεταλλεύονται και να αξιοποιούν μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης της πόλης μας και κυριολεκτικά αλωνίζουν τις τελευταίες μέρες στην Καβάλα υποκαθιστώντας αρχές και αρμοδίους σε ένα κρεσέντο επικίνδυνου εθνικιστικού φανατισμού που αναπτύσσουν με διάφορες δράσεις τους.

Εξασφαλίζοντας λοιπόν την άδεια της δημοτικής αρχής, κρέμασαν το Σάββατο, ανήμερα του air show, μια τεράστια παλιά ελληνική σημαία στο Φρούριο, κρύβοντας ένα μεγάλο μέρος του μνημείου, βεβηλώνοντάς το άγρια και δείχνοντας μια απίστευτη ασέβεια σε κάθε έννοια ιστορικότητας της πόλης μας και των μνημείων της.

Άλλωστε όλες οι ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις χρησιμοποιούν σαν μαϊντανό τα εθνικά σύμβολα και ειδικότερα την ελληνική σημαία, την έχουν μετατρέψει σε κουρελόπανο για να προωθούν τις αποκρουστικές ιδέες τους και τις αντιδημοκρατικές πολιτικές τους και όταν καμιά φορά θα χρειαστεί να εμπνεύσει, να συγκινήσει και να συσπειρώσει τους Έλληνες θα έχει καταντήσει ένα άχρωμο, άοσμο και εντελώς αδύναμο σημείο σύγκλισης και ενότητας του Ελληνισμού και του Έθνους.

Εκείνο όμως που είναι εντελώς απαράδεκτο και καθιστά τελικά και εντελώς ανιστόρητο τον Σιμιτσή, είναι ότι επέτρεψε στους νοσταλγούς και υμνητές της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας και τους έδωσε την άδεια να συμμετάσχουν αύριο Τετάρτη στην παρέλαση που θα γίνει από το λιμάνι μέσω της οδού Κουντουριώτου προς το παλιό δικαστικό μέγαρο, για να αναπαρασταθεί και να γιορταστεί με τον καλύτερο (υποτίθεται) τρόπο η 100ρίδα της απελευθέρωσης της Καβάλας.

Θα τρίζουν τα κόκαλα των αειμνήστων δημάρχων Παρτσαλίδη, Τσολάκη και Αθανασιάδη, των δεκάδων χιλιάδων βασανισμένων και εξολοθρεμένων Καβαλιωτών από τους Βούλγαρους φασίστες καταχτητές στη διάρκεια των τριών σκληρών βουλγαρικών κατοχών που γνώρισε η πόλη μας στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, των 25 χιλιάδων καπνεργατών και όλων των δημοκρατών και προοδευτικών ανθρώπων που έζησαν, αγωνίσθηκαν και μεγαλούργησαν στην Καβάλα μας και μακριά απ’ αυτήν.

Προφανώς δεν φταίνε τα μέλη και τα στελέχη της ακροδεξιάς αυτής παράταξης. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κάνουν την δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο. Μάλιστα σε πρόσφατη ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους τα «χώνουν» στο δήμαρχο για μια παρέμβασή του σε εκδήλωση που έγινε στις Κρηνίδες για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Όμως ο Κωστής Σιμιτσής, εν όψει και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, φαίνεται ότι προσπαθεί να διευρύνει την εκλογική του βάση και δεν διστάζει να επεκταθεί μέχρι και την ακροδεξιά η οποία προφανώς στην Καβάλα θα είναι άστεγη στα αυτοδιοικητικά και έτσι κάνοντάς τους μερικά χατιράκια προσδοκά στην ψήφο τους.

Το ίδιο άλλωστε έχει κάνει ο δήμαρχος και με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς που το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιασθεί στην Καβάλα. Ο Κωστής Σιμιτσής δίνοντάς τους βήμα και στέγη, κολακεύοντας την ματαιοδοξία τους και τον ναρκισσισμό τους, και κάνοντας και μία εξ αυτών αντιδήμαρχο, φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει την στήριξη των ιδίων και των οικογενειών τους.

Άλλο όμως ερασιτέχνες ηθοποιοί και άνθρωποι που ασχολούνται με την τέχνη και τον πολιτισμό και άλλο ακροδεξιοί. Δεν μπορούν να μπουν όλοι στην ίδια μηχανή και να γίνουν ένας ομογενοποιημένος πολτός.

Γι’ αυτό και οφείλει ο Κωστής Σιμιτσής να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι σε ακραία και φασιστικά φαινόμενα και στοιχεία, να εγκαταλείψει το πολιτικά και προεκλογικά παιχνιδάκια μαζί τους και ως πρώτος πολίτης της πόλης να τα απομονώσει και να καταγγείλει τη δράση τους ώστε να γίνει και διακριτός ο πολιτικός και κυρίως ο ιδεολογικός χώρος από τον οποίο προέρχεται και εκφράζει με την πολιτική του. Αναμένωμεν. Ματαίως; Θα δείξει ο χρόνος…

Θ.Θ.

Προηγούμενο άρθρο

Πυρκαγιά στο Κοκκινοχώρι

Επόμενο άρθρο

Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας "Απόστολος Παύλος"