Dark Mode Light Mode

Τα τρακτέρ τη Δευτέρα στη Καβάλα

Οι αγρότες του Νομού ετοιμάζουν δυναμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης τη Δευτέρα το μεσημέρι. Ήδη ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές ότι στόχο έχουν να φέρουν στο συλλαλητήριο όσα περισσότερα τρακτέρ μπορούν. Δεν αποφασίστηκε ακόμη ο τόπος του συλλαλητηρίου. Τα σενάρια είναι τρία, πλατεία Ελευθερίας- δημοτικός κήπος- πλατεία Καπνεργάτη. Η απόφαση θα παρθεί με βάση τη χωρητικότητα κάθε σημείου ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα τρακτέρ. Πιο πιθανό σενάριο είναι το κάτω τμήμα της κεντρικής πλατείας με προοπτική τα τρακτέρ να φθάσουν στο λιμάνι (οδός Ερυθρού Σταυρού). Οι αγρότες του Νέστου υπενθυμίζουν ότι ζητούν αφορολόγητο για κάθε έλληνα πολίτη, απευθύνονται στους τοπικούς φορείς ζητώντας συμμετοχή και συμπαράσταση. Φημολογείται ότι στη κινητοποίηση της Δευτέρας θα συμμετάσχουν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων με τα οχήματα τους! Γίνεται προσπάθεια στο μπλόκο της διασταύρωσης Χρυσούπολης να συγκεντρωθούν κι άλλα τρακτέρ. Οι αγρότες θα κάνουν νέες περιοδείες σήμερα στα χωριά της επαρχίας Νέστου.

Σήμερα άλλοι εκπρόσωποι αγροτών φέρονται να έχουν συνάντηση με τον Υπουργό κ. Στουρνάρα. Οι της Καβάλας θεωρούν το ραντεβού ύποπτο. Κατηγορούν τους συναδέλφους τους ότι βιάζονται να συναντήσουν τον Υπουργό Οικονομικών. Άλλες πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι η σημερινή συνάντηση μπορεί και να μην γίνει.

*Για την σημερινή συνάντηση αγροτών με τον κ. Στουρνάρα εκ των Αθηνών μεταδίδονται τα ακόλουθα: Με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα συναντάται την Πέμπτη στις 12.30 αντιπροσωπεία αγροτών σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμβιβαστική συμφωνία και να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. Τη συνάντηση έχουν ζητήσει οι αγρότες από την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των επαφών που κάνουν με την πολιτική ηγεσία και στον υπουργό Οικονομικών σκοπεύουν να θέσουν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, από το θέμα της φορολογίας και το κόστος παραγωγής μέχρι την ρύθμιση των χρεών.

* Περισσότεροι από 350 αγρότες συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το κτήριο της Α’ ΔΟΥ Σερρών πραγματοποιώντας ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη. Με μαύρες σημαίες στα χέρια και αγροτικά μηχανήματα, οι σερραίοι αγρότες απέκλεισαν μέρος της Οδού Μεραρχίας στο κέντρο της πόλης, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Προηγούμενο άρθρο

Καραβάνι σχολικών φυλάκων

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014