Dark Mode Light Mode

Τελεσφορούν οι προσπάθειες στο ΒΙΟΠΑ

Το 2014 θα είναι το έτος των μετεγκαταστάσεων

Δύο διπλανά οικόπεδα του Βιοτεχνικού Πάρκου είναι έτοιμα προκειμένου σε αυτά να αρχίσουν οικοδομικές εργασίες. Προηγήθηκε βεβαίως η απαραίτητη εξυγίανση του εδάφους. Οι ιδιοκτήτες επαγγελματίες των δύο οικοπέδων εκτιμούν ότι θα λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους εντός του Βιοτεχνικού Πάρκου έως το τέλος του έτους.

Πολλές από τις σημαντικές λεπτομέρειες για τη λειτουργία του ΒΙΟΠΑ χειρίστηκε στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος. Τα δεδομένα που επί των ημερών του τέθηκαν σε επεξεργασία τώρα φαίνεται πως έχουν πλέον ωριμάσει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των δύο οικοπέδων όπου ολοκληρώθηκε η εξυγίανση του εδάφους κι έτσι δρομολογούνται οι οικοδομικές εργασίες.

Τα καθήκοντα που είχε αναλάβει η διοίκηση του κ. Παπαδόπουλου ήταν δύσκολα και συνάντησαν πολλά προβλήματα. Εξαρχής το μέλημα ήταν η δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών για τους επαγγελματίες και γενικότερα για την περιοχή, ώστε να εξασφαλισθεί η ανάκαμψη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Η ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ κατάφερε να σταθεί στα πόδια της παρά τη σωρεία των προβλημάτων και να αποπληρώσει δανεισμούς σε τραπεζικά ιδρύματα, να καταβάλει τις αποδοχές και τα ασφάλιστρα του διοικητικού προσωπικού. Επίσης η εταιρεία διευκόλυνε τους οικοπεδούχους προς την κατεύθυνση περισσότερο ευέλικτων συμβολαίων, προκειμένου οι επαγγελματίες να τολμήσουν τη μετεγκατάσταση και λειτουργία τους και άνοιξε το δρόμο για χρηματοδοτικά εργαλεία στα οποία θα βασιστούν οι οικοπεδούχοι.

Όλες αυτές οι προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν φαίνεται ότι φέτος ωριμάζουν κι έτσι ο Μάκης Παπαδόπουλος προτείνει στους επαγγελματίες να τολμήσουν υπό τις νέες ευνοϊκότερες συνθήκες. Ευχάριστη είναι η εξέλιξη που παρουσιάζει η περίπτωση του προέδρου των οικοπεδούχων Μάκη Δημητριάδη, η χρηματοδοτική πρόταση του οποίου εγκρίθηκε προς ένταξη στο πρόγραμμα LEADER, έτσι θα προχωρήσει στην υπογραφή συμβάσεως με την Αναπτυξιακή Καβάλας. Το οικόπεδο του Μάκη Δημητριάδη είναι δηλαδή το τρίτο που οδεύει σε αξιοποίησή του. Παρά τη γενικευμένη οικονομική κρίση, όλα δείχνουν ότι σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν οι δυνατότητες και η ικανότητα για ανάκαμψη, χωρίς να αναμένεται βοήθεια από τη κεντρική διοίκηση και τα κόμματα, επεσήμανε ο Μάκης Παπαδόπουλος.

 

Προηγούμενο άρθρο

Κατέρρευσε σπίτι στη Χωράφα

Επόμενο άρθρο

«Καίει» η ρύθμιση με το Δήμο Καβάλας - Στο ρόστερ και ο Πασχάλης Βουτσιάς