Dark Mode Light Mode

Τελετές Αγιασμού των Υδάτων στον δήμο Παγγαίου

Με λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η εορτή των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης της Νέας Ηρακλείτσας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του δημάρχου Παγγαίου Βασιλείου Ξουλόγη, αντιδημάρχων, περιφερειακών, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, καθώς και των Στρατιωτικών Αρχών της περιοχής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων στον λιμενίσκο της Νέας Ηρακλείτσας. Οι νέοι της ευρύτερης περιοχής αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και έπεσαν στα παγωμένα νερά για να τηρήσουν το πατροπαράδοτο έθιμο, ενώ ο νεαρός Κωνσταντίνος Χατζηλαζαρίδης από την Νέα Ηρακλείτσα, ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό τον οποίον παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος και τον συνεχάρη για την προσπάθειά του.

Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ μετά το πέρας της τελετής, ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλειος Ξουλόγης, ανέφερε: «Χρόνια πολλά σε όλους. Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει όλους, γιατί η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση αξιών, κρίση πνευματική. Μπορούμε με την συνδρομή όλων, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και το 2014 να έχουμε μόνο καλές ειδήσεις. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα που μας δίνει ξεχωριστή δύναμη».

Τελετή Αγιασμού των Υδάτων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και στην έδρα του δήμου Παγγαίου την Ελευθερούπολη, στην πισίνα του ξενοδοχείου «Ποσειδών», χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελλου Χρυσοστόμου Μπένου, στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Περάμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νειλουπόλεως, Υπερτίμου και Εξάρχου Κάτω Αιγύπτου κ. Γενναδίου, στην Παραλία Οφρυνίου, χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επισκόπου Ορφανού, Αρχιμανδρίτη, Στέφανου Μιχαηλίδη, καθώς και σε όλες τις κατά τόπους ενορίες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Αναβίωση του εθίμου των «Αράπηδων» στη Νικήσιανη»

Επόμενο άρθρο

Στον Εισαγγελέα πήγε χθες ο Δήμαρχος Θάσου για το θέμα μεταφοράς των απορριμμάτων