Dark Mode Light Mode

Τελικά η αγορά ήταν σήμερα κλειστή

Κλειστή ήταν σήμερα η αγορά της Καβάλας όπως ακριβώς έγινε με όλα τα καταστήματα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο Εμπορικός Σύλλογος είχε τις δικές του ανησυχίες μη τυχόν και παραβιασθεί η κείμενη νομοθεσία, αλλά τελικά αυτό δεν αποδείχθηκε στην πράξη. Τα καταστήματα ήταν κλειστά, μικρά και μεγάλα, κεντρικά και λιγότερο κεντρικά. Κλειστά ήταν τα σούπερ μάρκετ και οι γνωστές αλυσίδες καταστημάτων.

Υπήρχαν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις που όμως μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Παρά το ότι χθες ο καιρός ήταν πάρα πολύ καλός, η κίνηση στα καταστήματα και στους εμπορικούς δρόμους, ήταν περιορισμένη. Δεν υπήρχε άλλωστε λόγος αφού όλα μαγαζιά ήταν κλειστά. Κίνηση υπήρξε στις καφετέριες και στην κεντρική πλατεία όπου λειτουργεί το λούνα πάρκ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σήμερα προ τελευταία μέρα του χρόνου, τα καταστήματα στην αγορά της Καβάλας θα λειτουργήσουν από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι. Από τις 5.30 το απόγευμα, μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Αύριο Τρίτη παραμονή πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα στην αγορά θα λειτουργήσουν από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα. Οι έμποροι καταστηματάρχες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τη φετινή εορταστική κίνηση. Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών επηρέασε ακόμα περισσότερο την έτσι κι αλλιώς περιορισμένη κίνηση στην αγορά. Αποδεικνύεται περίτρανα αυτή τη φορά ότι το πρόβλημα στην αγορά δεν είναι πότε και που θα λειτουργούν τα καταστήματα, αν θα λειτουργούν τις Κυριακές, τα απογεύματα ή τα μεσημέρια, αλλά η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, η οποία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Να σημειώσουμε ότι την περίοδο των Χριστουγέννων η αγορά της Καβάλας δεν είχε καθόλου ξένο κόσμο, δεν ήρθαν δηλαδή επισκέπτες – τουρίστες, κάτι που αναμένεται ν΄ αλλάξει τις ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου, καθώς αναμένεται να έρθουν στην Καβάλα, επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες.

 

Προηγούμενο άρθρο

Κλειστά την Κυριακή

Επόμενο άρθρο

Κονάτε, θέμα ανθρωπιάς