Dark Mode Light Mode

Τελικά σώθηκε το ΙΚΑ Λιμεναρίων!

Χθες το μεσημέρι ο υφυπουργός εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε με δελτίο τύπου ότι παραμένει και λειτουργεί στα Λιμενάρια Θάσου το γραφείο του ΙΚΑ.

Διέψευσε έτσι αντίθετες φήμες, φήμες που φαίνεται ότι είχαν μεγάλη ουσία, αφού στηρίζονταν σε έγγραφο της Αθήνας στο ΙΚΑ των Λιμεναρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ν. Παναγιωτόπουλου, το ΙΚΑ στα Λιμενάρια παραμένει, μετατρέπεται σε γραφείο κοινωνικής ασφάλισης, και οι πολίτες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά.

Ο Δήμαρχος Θάσου Κ. Χατζηεμμανουήλ είπε στην εφημερίδα μας, χθες ότι εδώ και λίγες ημέρες στη Θάσο κυκλοφόρησε το νέο ότι αρχές Απριλίου το ΙΚΑ στα Λιμενάρια κλείνει. Όπως είπε αυτό έγινε γνωστό από έγγραφο που παρέλαβε το ΙΚΑ Λιμεναρίων από την κεντρική διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα.

Έμαθε ο δήμαρχος Θάσου την εξέλιξη με την ανακοίνωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου και δήλωσε την ικανοποίησή του.

Πλέον το ΙΚΑ στα Λιμενάρια θα λειτουργεί στο κτίριο της παλιάς κοινότητας, σε κτίριο δηλαδή που θα προσφερθεί από το Δήμο Θάσου.

Σχετική απόφαση θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο Θάσου που συνεδριάζει σήμερα το πρωί. Ενδέχεται ο δήμος Θάσου να εξοπλίσει το καινούριο χώρο στον οποίο θα λειτουργεί το γραφείο του ΙΚΑ στα Λιμενάρια. Να παραχωρήσει δηλαδή ακόμη και έπιπλα.

Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος Θάσου έστειλε στη διοίκηση του ΙΚΑ και στο διοικητή Ροβέρτο Σπυρόπουλο όλη την προηγούμιενη αλληλογραφία για το θέμα. Όπως εύστοχα είπε στην εφημερίδα μας ο κ. Χατζηεμμανουήλ πριν τις γιορτές, στο τέλος του 2012, που ο κ. Σπυρόπουλος είχε έρθει στην Καβάλα, είχε διαβεβαιώσει για τη λειτουργία του γραφείου του ΙΚΑ στα Λιμενάρια. Παρόλα αυτά το θέμα ανέκυψε πάλι, λύθηκε μεν ευνοϊκά, αλλά κατά το δήμαρχο δεν έπρεπε να ανακύψει καθόλου, αυτές τις μέρες, εφόσον υπήρχε η προσωπική διαβεβαίωση του διοικητή του ασφαλιστικού φορέα.

Στη Θάσο υπάρχει ικανοποίηση και για έναν ακόμη λόγο, γιατί όπως είναι γνωστό παρατείνεται μέχρι τον Ιούνιο η λειτουργία της εφορίας στο Λιμένα. Ο Δήμος Θάσου δεν κρύβει τον επόμενό του στόχο, στο μεσοδιάστημα να εξασφαλίσει τη λειτουργία της εφορίας στο Λιμένα επ΄ αόριστο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Στο κτηματολόγιο προχωρά το σχέδιο Περιγιαλίου

Επόμενο άρθρο

Ιστορία του… συνταγματικού τόξου