Dark Mode Light Mode

Τελικά τα πράγματα είναι πολύ απλά ,πάρα πολύ απλά.

Απο την μια έχουμε τους Ευρωπαίους , εταίρους , δανειστές και σωτήρες μας να θέλουν να μας χορηγήσουν νέο δάνειο ύψους 10-11 δις ευρώ μόνο και μόνο για να μπορέσουν να περάσουν τα νέα μέτρα που θα συνοδεύουν αυτό το νέο δάνειο και απο την άλλη έχουμε την κυβέρνηση που θέλει να πάρει τα δανεικά αβόγγηχτα και χωρίς να υπογράψει ούτε ένα νέο μέτρο.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι θετική σε μια τέτοια εξέλιξη αρκεί να μην υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα παρά μόνο μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Αυτό καταλαβαίνετε οτι δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να γίνει δεκτό απο την πλευρά των Ευρωπαίων που θέλουν νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και νέα μέτρα απλά μας χρυσώνουν το χάπι με νέο δανεισμό.

Και βέβαια επειδή οι Ευρωπαίοι είναι πλεόν γνωστοί για τα εκβιαστικά παιχνίδια που παίζουν θα χρησιμοποιήσουν ώς μοχλό πίεσης για να περάσουν τα νέα μέτρα και το νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ένα ενδεχόμενο κουρέματος ή μείωσης του χρέους που είναι απαραίτητη προυπόθεση για να πάμε παρακάτω.

Αν δεν γίνει κούρεμα ή μείωση του χρέους δεν υπάρχει παρακάτω για την Ελλάδα.

Αν δεν μας κάνουν το χρέος βιώσιμο θα συνεχίσουν να περνάνε τα χρόνια με δανεικά , μνημόνια και μέτρα.

Μπορεί ο Σαμαράς να το έχει καταλάβει αλλα δεν το έχουν καταλάβει οι Ευρωπαίοι οτι ο χρόνος τους τελειώνει.

Μπορεί να έχουν πάρει τα μέτρα τους αλλα σίγουρα και πάλι θα ταρακουνηθούν πάρα πολύ αν τα βροντήξουμε και φύγουμε απο την Ε.Ε.

Μπορεί οι έλληνες να έχουν υπομονή και να στήνονται ακόμα υπομονετικά πίσω απο τους γκισέδες των τραπεζών για να πληρώνουν τους φόρους και τα χαράτσια αλλα δεν είναι μαλάκες.

Αυτό θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι Ευρωπαίοι που έχουν αναλάβει την σωτηρία της χώρας μας.

Η συγκυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για μεγάλο πανηγύρι αν η τρόϊκα επιμείνει στο νέο δάνειο με νέα μέτρα και νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Πλέον δεν υπάρχουν ούτε μά , ούτε ταραμά.

Υπάρχει μόνο σύγκρουση και μάλιστα μετωπική.

Η μεγαλύτερη μέρα του πολέμου είναι μπροστά μας διότι όπως λέει και ο φίλος μου ο Χρήστος βαθύ σκοτάδι πρίν απο την ανατολή του ήλιου.

Δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι στην θέση των κατοίκων της Κεφαλονιάς που μετά και τον πρόσφατο σεισμό των 5,7 ρίχτερ θα κάνουν πολλούς μήνες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι άνθρωποι μετά και απο αυτό το δεύτερο χτύπημα έχουν χάσει οριστικά τον ύπνο τους και θα περάσουν πολλά βράδια μέχρι να τον βρούνε.

Ο καθηγητής σεισμολογίας ο Παπαζάχος βγήκε και δήλωσε στους δημοσιογράφους οτι αν ήτανε κάτοικος της Κεφαλονιάς για πολλούς μήνες θα επέλεγε να κοιμάται μακριά απο το σπίτι του.

Και συνέχισε οτι η Κεφαλονιά μπορεί να δώσει σεισμό ακόμα και 7 ρίχτερ !

Μετά απο όλα αυτά ποιός να μπεί μέσα στο σπίτι του για ύπνο ;

Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά και μάλιστα μέσα στο καταχείμωνο.

Περίεργα είναι τα παιχνίδια που παίζουν οι Τούρκοι με την περίπτωση του Άγγελου Φιλιππίδη τον οποίο ξαφνικά αφήσανε ελεύθερο κρίνοντας παράνομο το πρώτο ένταλμα σύλληψης και πλέον αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα εφαρμόσουν το δεύτερο που κάποια στιγμή θα σκάσει και αυτό.

Το ερώτημα είναι αν ο Φιλιππίδης θα παραμείνει στην Τουρκία για να περιμένει τι θα γίνει με το δεύτερο ένταλμα ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Ένοπλη ληστεία σε mini market στον Προφήτη Ηλία